Opvoeding

PERSOONLIJKE INFO OF ADVIES

Soms heb je vragen, twijfels of problemen bij de opvoeding van je kind. Elke ouder, elke situatie, elk kind is anders. Je kan op verschillende manieren persoonlijke informatie krijgen of hulp vragen:

- bij het infopunt Huis van het Kind

Hier kan je terecht voor algemene vragen over gezins- of opvoedingsvragen. De medewerker informeert je of zet je op weg naar de juiste organisatie of dienst die je beter kan ondersteunen. Het infopunt is er voor ouders met kinderen tussen 0 en 24 jaar. 

Het infopunt Huis van het Kind kan je bereiken via 0800/99 604 of huisvanhetkind@zwijndrecht.be. Er kan ook een afspraak gemaakt worden voor een persoonlijk gesprek. 

- bij het consultatiebureau van Kind en Gezin voor kinderen jonger dan 3 jaar

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of gezondheid van je kind, dan kan je terecht bij het consultatiebureau van Kind&Gezin. Je maakt een afspraak via 078 150 100. Het consultatiebureau is gehuisvest in de Laarstraat 64.

- Bij De Keerkring 

Vanaf april 2022 is er ook in Zwijndrecht een consultatiemoment voor ouders met opvoedingsvragen (voor kinderen vanaf 4 jaar). Een afspraak maak je via 03 755 00 71.

Je kan hen ook via de Opvoedingslijn contacteren: Opvoedingslijn 078 150 010 of www.opvoedingslijn.be.

- Bij het CLB van de school 

Ook het CLB kan je ondersteunen bij je opvoedingsvragen. Je neemt hiervoor best contact op met de CLB-medewerker van de school van je kind. 

- Bij Drugpunt Waas in verband met vragen over verslaving (drugs, gamen)

Stel je je vragen over eventueel druggebruik bij je kind? Vind je nergens begrip of kan je er moeilijk over praten? Bij Drugpunt kan je terecht voor begeleiding en advies. Ook voor vragen over overmatig gamen of internetten ben je hier welkom.
waas@drugpunt.be of 0479 35 73 51

INFOAVONDEN EN WORKSHOPS

Er worden heel wat activiteiten aangeboden door verschillende organisaties die met opvoedingsondersteuning bezig zijn. Tweemaal per jaar verschijnt de brochure Opvoeden in Beeld waarin het volledige aanbod van het Waasland en Zwijndrecht vermeld is. Deze brochure kan je telefonisch aanvragen of ophalen aan de balie van het gemeentehuis en kan je ook vinden op www.zwijndrecht.be.

Je kan ook de facebookpagina van Het Huis va het Kind Zwijndrecht consulteren voor het aanbod in Zwijndrecht en omstreken. 

ALGEMENE INFO

www.opvoedingslijn.be of 078 150 010

www.groeimee.be

www.opvoedingswinkelantwerpen.be of 03 236 29 39

www.kindengezin.be of 078 150 100

www.gezinsbond.be of opvoeding@gezinsbond.be

www.zitdazo.be

Heeft je kind zelf vragen? Dan kan het gratis en anoniem terecht bij:

Voor wie ?

Voor ouders met kinderen tussen 0 en 24 jaar.