Overlegcomité kiest voor een 'paaspauze'

Buiten samenkomen mag weer maar met maximum vier tegelijk, niet-essentiële winkels ontvangen klanten op afspraak, niet-medische contactberoepen sluiten opnieuw en voor lagere en secundaire scholen begint de paasvakantie op maandag 29 maart. Dit zijn enkele van de nieuwe maatregelen.

 

Overzicht nieuwe maatregelen vanaf 27 maart

Het overlegcomité is op woensdag 24 maart vervroegd samengekomen. Omwille van de stijgende coronacijfers zijn een aantal strengere maatregelen genomen. 

1. Buiten mag je samenkomen met maximum 4 personen (kinderen t.e.m. 12 jaar worden niet mee geteld). Gezinnen groter dan vier mogen zich wel samen verplaatsen.
2. Niet-essentiële winkels mogen enkel klanten ontvangen op afspraak. Het aantal klanten per winkel hangt af van de grootte van de winkel. Het absolute maximum per winkel is 50 personen. Je mag met twee personen van je gezin tegelijk de winkel binnen.
3. Niet-medische contactberoepen moeten opnieuw sluiten. Dit betreft onder meer schoonheidssalons, niet-medische pedicurezaken, nagelsalons, massagesalons, kapperszaken en tatoeage- en piercingsalons.
4. Er zijn geen lessen in het lager en secundair onderwijs van 29 maart tot en met 2 april. Scholen mogen wel nog examens organiseren in de week voor de paasvakantie. Alle lessen hervatten na de paasvakantie op 19 april. Kleuterscholen blijven open
5. Telewerk blijft verplicht. De controles hierop worden verscherpt. Werkgevers moeten een planning bijhouden wie wanneer aanwezig is op de werkvloer.
6. Niet-essentiële reizen naar het buitenland blijven verboden. De grenscontroles worden opgevoerd.
7. Om de huidige lockdownmaatregelen kracht bij te zetten, zijn in de Paasvakantie geen sport- en jeugdkampen toegestaan in onze gemeente. Het ZoWiezo-aanbod is volledig geannuleerd. Het burgemeesterbesluit hierover vind je in bijlage. Er wordt enkel noodopvang voorzien voor ouders die beiden buitenshuis werken.

Deze maatregelen zijn vier weken geldig; vanaf zaterdag 27 maart t.e.m. zaterdag 24 april.

Meer info

https://www.info-coronavirus.be

https://www.zwijndrecht.be/paasaanbod-zowiezo-geannuleerd-enkel-noodopvang-mogelijk

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 13.15 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).