Paasaanbod ZoWieZo geannuleerd, enkel noodopvang mogelijk

Het gemeentebestuur annuleert alle inschrijvingen van sport- en jeugdkampen en buitenschoolse kinderopvang tijdens de Paasvakantie. Er is enkel noodopvang mogelijk voor kinderen van ouders die beiden buitenshuis werken én opvang nodig hebben.

Alle inschrijvingen geannuleerd

Binnen de huidige maatregelen is de organisatie van het ZoWieZo-aanbod praktisch niet mogelijk. Het gemeentebestuur annuleert dus alle inschrijvingen van sport- en jeugdkampen, workshops, uitstappen en de buitenschoolse kinderopvang Kobbe en Kozze. Ook de speelpleinwerking zal niet plaatsvinden tijdens de paasvakantie. Lees hier de toelichting van de gemeenteraad over deze beslissing.

Enkel noodopvang mogelijk

Er is wel noodopvang voorzien voor kinderen van ouders die beiden buitenshuis werken én opvang nodig hebben. Elke weekdag van 07 u. tot 18.30 u. (behalve op paasmaandag 5 april) kunnen kleuters terecht in Kobbe en lagere schoolkinderen in Kozze. 
De ouders die noodopvang wensen, moeten zich opnieuw via I-school inschrijven. De herinschrijving is mogelijk vanaf vrijdag 26 maart om 8 u. Uitzonderlijk kan dit ook telefonisch. 

Praktisch

Je moet zelf niets annuleren. Het gemeentebestuur annuleert alles. Wie reeds betaald heeft voor activiteiten, krijgt het inschrijvingsgeld terug. Hiervoor hebben we je rekeningnummer nodig. Gelieve deze te bezorgen via e-mail: zowiezo@zwijndrecht.be. We doen ons uiterste best de terugbetaling zo snel mogelijk in orde te maken.

Gratis take away spelpakket 

De vrijetijdsdiensten hebben een alternatief uitgewerkt om je kinderen thuis te animeren! Bestel een gratis spel-, sport-, cultuur- of knutselpakket. Er is een aanbod voor kleuters tot en met tieners. Meer informatie rond dit initiatief vind je in bijlage.

Meer info

In bijlage vind je uitgebreide informatie over de noodopvang, terugbetaling en het alternatief voor thuis. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met de vrijetijdsbalie via mail aan zowiezo@zwijndrecht.be of telefonisch op het nummer 0800 99 604.

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 13 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).