Parcours leert kinderen handelen in het verkeer

De gemeente creëerde samen met de 3 lagere scholen een fietsparcours voor lagereschoolkinderen. Een parcours maakt een lus in Zwijndrecht, een tweede parcours ligt in Burcht. Volg hiervoor de rode pijlen.

Oefenen in het verkeer

Het parcours wil kinderen de verschillende handelingen doen oefenen die je uitvoert tijdens het fietsen zoals voorsorteren, links afdraaien, een spoorweg oversteken,...

Zowel in de vrije tijd als tijdens de schooluren kan dit parcours dienen voor fietseducatie. Het wordt onder andere gebruikt voor het fietsexamen in het zesde leerjaar of als voorbereiding voor een fietsuitstap van de jeugdbeweging of een lager leerjaar.

Proefopstelling

Het gaat nog over een proefopstelling zodat de gemeente het parcours nog kan bijsturen nadat het geëvalueerd werd door de scholen of als er wegenwerken plaatsvinden.

Definitieve wegwijzers komen er pas als de Oosterweelwerken achter de rug zijn. Dan zullen er op bepaalde punten ook borden hangen met uitleg op kindermaat, zoals bijvoorbeeld "hoe begeef je je op een veilige manier in het verkeer"?

Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019 14.31 u.
alert-box-close-text

Gemeentehuis op afspraak en met mondmasker

Je kunt op het gemeentehuis terecht voor onze standaard dienstverlening, maar wel enkel op afspraak.
 
Draag een mondmasker in het gemeentehuis!

Maak je afspraak via 0800 99 604 of via deze website.
Er gelden voorzorgsmaatregelen op het gemeentehuis. Lees ze hier.
 

Meer info over het coronavirus: