Plaats een groendak met de groepsaankoop

Wil jij ook een steentje bijdragen tot meer biodiversiteit op je woning? En daarbij nog besparen op je energiefactuur? De intercommunale IGEAN organiseert samen met 18 gemeentebesturen, waaronder ook Zwijndrecht, een groepsaankoop groendak.

Er is zowel een aanbod voorzien voor de handige doe-het-zelver, als een all-in pakket geïnstalleerd door een professional. De prijzen zijn het hele jaar 2019 gegarandeerd en zijn inclusief plaatsing en verplaatsingskosten.

Een groendak kan door zijn gering gewicht op vrijwel alle bestaande dakconstructies worden aangebracht en is bovendien onderhoudsvrij. Opgelet! Het dak moet wel voldoende geïsoleerd en in goede staat zijn.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak waarvan de bedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten.

Door de natuur dicht bij je woning te brengen draagt een groendak bij tot meer biodiversiteit. In onze regio hebben we nog heel wat groene zones, maar wel versnipperd. Groendaken kunnen voor heel wat soorten groene stapstenen vormen tussen die gebieden.

Wat zijn de voordelen van een groendak?

De planten van een groendak nemen regenwater op waardoor er minder regenwater moet worden afgevoerd naar de riolering. Zo draagt een groendak bij tot een duurzaam waterbeleid. Een groendak heeft ook een isolerende werking tegen zowel de winterkoude als extreme zomertemperaturen, en het

verhoogt de levensduur van de dakbedekking omdat deze niet meer wordt blootgesteld aan zonlicht en extreme temperaturen. Daarnaast biedt een groendak een mooi groen uitzicht en draagt bij tot de biodiversiteit in je tuin. Een groendak zuivert het regenwater en de lucht: niet alleen onzichtbare vervuilende deeltjes maar ook stof, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in stedelijke omgeving.

Gemeentelijke premie

Als je een groendak aanlegt, kun je hiervoor een premie aanvragen. Het aanvraagformulier en de voorwaarden vind je op de website van de gemeente.

Meer info

www.igean.be/groepsaankoopgroendak

03 350 08 08

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2019 14.30 u.