Provincie Antwerpen stopt met groepsaankopen

Wie dit jaar wil instappen op een groepsaankoop voor groene stroom, gas of zonnepanelen kan hiervoor niet meer terecht bij provincie Antwerpen. De provincies Oost- en West-Vlaanderen organiseren wel nog een groepsaankoop. Om daarop in te schrijven hoef je niet in die provincie te wonen.

Ik ga voor een groepsaankoop via een andere provincie

Zelfde werkwijze, andere inschrijfperiode

Wie vorig jaar meedeed aan een groepsaankoop van provincie Antwerpen, kan dit nu dus probleemloos via een andere provincie doen. De werkwijze is dezelfde, enkel de inschrijfperiode verschilt.

Nieuw contract start pas tijdje na einddatum huidige contract

Het nieuw contract via de groepsaankoop van provincie Oost- of West-Vlaanderen zal pas ingaan als je huidig contract (via provincie Antwerpen) al een tijdje is gestopt. De periode tussen de beide contracten betaal je dus mogelijk een ander tarief.

Wat doe ik met het contract van mijn eerdere groepsaankoop?

Het contract van de groepsaankoop heeft een looptijd van een jaar. Je huidige leverancier informeert je 2 tot 3 maanden vooraf over de nieuwe tarieven als het contract wordt verlengd. Reageer je hier niet op, dan wordt het contract stilzwijgend verlengd aan de nieuwe tarieven voor een gelijkaardig groen contract.

Bij je overstap naar de nieuwe groepsaankoop wordt je contract tegen de nieuwe overstapdatum wel kosteloos opgezegd.

Vragen over je huidig contract via de groepsaankoop provincie Antwerpen

Voor de lopende groepsaankopen kun je provincie Antwerpen wel nog steeds contacteren: 03 240 50 11 / info@provincieantwerpen.be.

Meer info

www.samengaanwegroener.be

Veelgestelde vragen

Ik verander zelf van leverancier

Als je zelf van energieleverancier wil veranderen, dan moet je enkel een nieuw contract sluiten met uw nieuwe energieleverancier. Die regelt alles met je oude leverancier en met de netbeheerder. Hij zorgt ervoor dat je oude energiecontract wordt beëindigd en dat u een slotfactuur krijgt.

Als u een nieuw contract sluit bij dezelfde leverancier, zal die uiteraard ook alles voor u regelen. Via de V-test van de VREG kan je nagaan wat voor jou het meest voordelige energiecontract is.

Meer info

www.vreg.be

Gepubliceerd op maandag 5 augustus 2019 16.18 u.