Resultaat week van de Handhaving

Van 30 september tot 6 oktober deden we mee aan de Week van de Handhaving. We geven je graag wat feedback over het aanbieden van huisvuil en het gebruik van hondenpoepzakjes.

Hondenpoep

Het zwaartepunt van die week lag bij de controle op het bezit en gebruik van hondenpoepzakjes. Tot onze blijdschap merkten we op dat alle hondeneigenaars die we controleerden, een hondenpoepzakje bij zich hadden. Iedereen verklaarde zich ook een vlotte gebruiker ervan, en zonder uitzondering ergerde iedereen zich aan poep op de stoep.

Hier merken we dus een vooruitgang ten opzichte van de vorige jaren. We hebben dus meer dan 100 hondeneigenaars een sleutelhanger met hondenpoepzakjes kunnen schenken.

Vroegtijdig huisvuil aangeboden

De dag voor de huisvuilophaling werd aandacht besteed aan het te vroeg aanbieden van huisvuil. Over de volledige gemeente werden meer dan 300 briefjes gebust op plaatsen waar vroegtijdig huisvuil werd aangeboden! Op sommige plaatsen stond het huisvuil al tijdens het weekend op het voetpad.

Alhoewel deze actie wat commotie teweeg bracht, moet je toch toegeven dat het geen zicht is om dagelijks huisvuil op het voetpad te zien staan. We geven wel mee dat het voor deze actie op voorhand beslist was om geen boetes te laten opleggen.

Sluikstorten

Sluikstort blijft een fenomeen dat moeilijk te bestrijden valt. Zij die hun afval dumpen waar het niet hoort, doen dat jammer genoeg niet wanneer er mensen in de buurt zijn. Dat geldt ook voor het zwerfvuil. Het blijft een voortdurende strijd om onze leefomgeving proper te houden. We hopen dat de Zwijndrechtse bevolking ons daarin steunt!

Meldpunt

Merk je ergens sluikstort, hondenpoep op in onze gemeente? Meld het dan via https://www.zwijndrecht.be/eloket/formulier/23/meldingsformulier

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019 10.55 u.