Rijd goedkoop met tram en bus

Ook in 2020 kan je als inwoner van Zwijndrecht goedkoop met de bus en de tram rijden. Een jaarabonnement kost maximaal 32 euro. Jongeren tot 24 jaar krijgen hun abonnement zelfs gratis. Breng je betaling tijdig in orde! De brieven daarvoor zijn verstuurd.

De gemeente gelooft in een sterk en volwaardig openbaar vervoer als alternatief voor het drukke autoverkeer. Daarom biedt het aan goedkoop tarief abonnementen op De Lijn aan. Een overzicht:

Gratis Buzzy Pazz tot 24 jaar

Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, dan krijg je de MOBIB-kaart in december automatisch in de bus. Heb je al een MOBIB-kaart, dan wordt jouw abonnement opgeladen op de MOBIB-kaart van vorig jaar. Gooi deze dus zeker niet weg!

Kinderen die in de loop van 2020 zes jaar worden, krijgen vóór 1 januari hun MOBIB-kaart opgestuurd. Het abonnement zelf wordt pas opgeladen op de MOBIB-kaart vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Slechts 32 euro vanaf 25 jaar

Ben je tussen 25 en 64 jaar, dan krijg je van de gemeente een overschrijvingsformulier. Je schrijft 32 euro over aan de gemeente en De Lijn laadt je abonnement op je MOBIB-kaart op. Heb je nog geen MOBIB-kaart, dan bezorgt de Lijn je een MOBIB-kaart met de post. Als je vóór 1 december betaalt, wordt de MOBIB-kaart voor 1 januari opgestuurd of opgeladen.

Mobib voor 65+

Je krijgt een brief van De Lijn en koopt een abonnement bij De Lijn aan 54 euro. Vervolgens bezorg je het betalingsbewijs aan de gemeente. Die stort dan 22 euro op je rekening zodat je ook voor 32 euro een volledig jaar kunt rijden. Heb je nog geen MOBIB-kaart, bestel die de eerste keer mee met je abonnement. Deze MOBIB-kaart kost 5 euro en blijft vijf jaar geldig.

Gratis abonnement

  • Je hebt een beperking en bent ingeschreven in het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap of ontvangt een tegemoetkoming van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.
  • Je komt in aanmerking voor een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige zorgen.
  • Je ontvangt van het OCMW een leefloon of een gelijkgestelde tegemoetkoming.

Heb je vóór 1 januari je MOBIB-kaart nog niet ontvangen of is je abonnement nog niet opgeladen, neem dan zeker even contact op.

Meer info

www.zwijndrecht.be

0800 99 604

info@zwijndrecht.be

De Lijn: 070 220 200 

Gepubliceerd op woensdag 20 november 2019 15.26 u.