Ringdag voor Zwijndrecht en LO op maandag 28 mei

Ben je benieuwd naar de eerste ontwerpen voor de transformatie van de Antwerpse ringzone? Kom dan naar de Ringdagen, die plaatsvinden van 26 t.e.m. 30 mei. Voor Zwijndrecht en Linkeroever is er een Rindag op maandag 28 mei van 17 tot 22 u. in het Sint-Anneke Centrum, Hanegraefstraat 5.

Welke Ringprojecten liggen voor?

Op de Ringdagen krijg je 31 Ringprojecten te zien. Stuk voor stuk geven die de leefkwaliteit in Antwerpen en Zwijndrecht een grote duw in de rug. Sommige Ringprojecten zijn overkappingsprojecten. Andere projecten zijn leefbaarheidsprojecten die al op korte termijn – en als opstap naar een overkapping van de volledige ring – de leefkwaliteit van jouw buurt of stad verbeteren. Hoe? Dat lees je hier.

De Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en het Havenbedrijf trekken 1,25 miljard euro uit om de Ringprojecten te realiseren. Daarmee zetten ze een grote stap voorwaarts op vlak van leefkwaliteit. Lees hier meer over de criteria op basis waarvan zal worden bepaald welke projecten ze eerst realiseren.

Waarom zijn deze Ringdagen een mijlpaal?

De Ringprojecten zijn het resultaat van een een intensieve samenwerking tussen ontwerpers, burgers en organisaties. Tijdens de Ringdagen kan elke inwoner van Antwerpen en Zwijndrecht zich uitspreken over het resultaat. Lees hier meer over een uniek proces.

Meer info op www.overdering.be

Gepubliceerd op dinsdag 15 mei 2018 16.37 u.