Project Ringpark West

Naast de Oosterweelverbinding komt er ook een Ringpark West in Zwijndrecht en Linkeroever. Dat zal de geluidsoverlast verminderen met geluidsbermen en -schermenĀ langs de autosnelweg. Er komt ook een nieuw fietsnetwerk en extra groenvoorziening met tal van mogelijkheden.

Herbekijk de tweede webinar (4 november 2020)

Tijdens deze tweede digitale Ringdag van het ontwerpteam Ringpark West toont het ontwerpteam de laatste stand van zaken van de ontwerpplannen.

Herbekijk de eerste webinar (16 juni 2020)

Op 16 juni organiseerde het ontwerpteam DE URBANISTEN-OMGEVING-COBE samen met de verschillende partners een webinar om de uitgangspunten van Ringpark West voor te stellen.

Na afloop van de presentatie werden nog vragen van het publiek beantwoord. Het verslag met antwoorden op alle vragen vind je hier.

Project Atlas: een handige, visuele tool

De Oosterweelverbinding zal de omgeving ingrijpend veranderen. Maar hoe precies? Waar komen er geluidsschermen, - bermen, fietsbruggen, nieuwe fietsverbindingen,.. en hoe ziet het ontwerp er nu juist uit?

Met de Project Atlas kun je de situatie voor en na de werken met elkaar vergelijken. Het is een interactieve tool van de bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis. Daarmee kun je het hele volledige project bekijken; van Waaslandhaven-Oost tot aan de aangepaste Charles de Costerlaan en van Antwerpen-West tot Kruibeke.

Ontdek Project Atlas via deze link!

De schermen, bermen en fietsverbindingen hebben er een voorlopig ontwerp gekregen. Als die ontwerpen na de studie nog aangepast worden dan volgt er een update.

Meer info