Project Ringpark West

Naast de Oosterweelverbinding komt er ook een Ringpark West in Zwijndrecht en Linkeroever. Dat zal de geluidsoverlast verminderen met geluidsbermen en -schermen langs de autosnelweg. Er komt ook een nieuw fietsnetwerk en extra groenvoorziening met tal van mogelijkheden.

Herbekijk de online presentatie

Op 16 juni organiseerde het ontwerpteam DE URBANISTEN-OMGEVING-COBE samen met de verschillende partners een webinar om de uitgangspunten van Ringpark West voor te stellen.

Webinar gemist? Herbekijk de presentatie hier! (duurtijd: 35 min.)

Na afloop van de presentatie werden nog vragen van het publiek beantwoord. Het verslag met antwoorden op alle vragen vind je hier.

Oorspronkelijk was er een infoavond gepland in OC ’t Waaigat op dinsdag 31 maart maar die kon omwille van het coronavirus niet doorgaan. Omdat het ontwerpteam toch al heel wat te vertellen had, organiseerde het de infoavond dus via digitale weg.

Project Atlas: een handige, visuele tool

De Oosterweelverbinding zal de omgeving ingrijpend veranderen. Maar hoe precies? Waar komen er geluidsschermen, - bermen, fietsbruggen, nieuwe fietsverbindingen,.. en hoe ziet het ontwerp er nu juist uit?

Met de Project Atlas kun je de situatie voor en na de werken met elkaar vergelijken. Het is een interactieve tool van de bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis. Daarmee kun je het hele volledige project bekijken; van Waaslandhaven-Oost tot aan de aangepaste Charles de Costerlaan en van Antwerpen-West tot Kruibeke.

Ontdek Project Atlas via deze link!

De schermen, bermen en fietsverbindingen hebben er een voorlopig ontwerp gekregen. Als die ontwerpen na de studie nog aangepast worden dan volgt er een update.

Loop over het plattegrond van Ringpark West in de bib

In de bib van Zwijndrecht ligt er nog tot eind augustus een grote mat van 5 op 6 meter met daarop het plattegrond van Ringpark West, zoals dat vandaag gepland is. Daar kun je rustig en nauwkeurig de nieuwe fietsverbindingen bekijken, bestuderen waar er juist extra ruimte komt voor groenvoorziening en waar de geluidsschermen langs de Ring geplaatst worden.

Te bezoeken tijdens de aangepaste openingsuren van de bib, nog tot 31 augustus. Vraag naar de bijhorende folder aan de balie of scan hem ter plaatse met een QR-code. Je vindt de folder ook hier in bijlage.

Meer info

alert-box-close-text

Gemeentehuis op afspraak en met mondmasker

Je kunt op het gemeentehuis terecht voor onze standaard dienstverlening, maar wel enkel op afspraak.
 
Draag een mondmasker in het gemeentehuis!

Maak je afspraak via 0800 99 604 of via deze website.
Er gelden voorzorgsmaatregelen op het gemeentehuis. Lees ze hier.
 

Meer info over het coronavirus: