Online Roadshow 'Poëzie lezen en begrijpen'

Op woensdag 3 februari kan je samen met de bib mee op Online Roadshow 'Poëzie lezen en begrijpen'. Enthousiaste medewerkers van Poëziecentrum leren je om poëzie te lezen en begrijpen. Deelname is gratis maar graag vooraf inschrijven.

Online Roadshow 'Poëzie lezen en begrijpen' 

Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Welke poëtische hulpmiddelen gebruikt een dichter en hoe kun je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw?

Deze introductiecursus bestaat uit twee delen. Enerzijds krijgen de deelnemers aan de hand van tal van voorbeelden tips mee om gedichten te lezen en zoveel mogelijk betekenis te geven aan de teksten. Anderzijds biedt deze cursus een beknopt overzicht van de verschillende poëziestromingen uit de twintigste eeuw in Vlaanderen en in Nederland.

Meer info om deel te nemen

De Roadshow gaat door op woensdag 3 februari om 20 u.

Deelname is gratis, maar wel graag vooraf inschrijven op bibliotheek@zwijndrecht.be of 03/250.49.40. Je krijgt dan enkele dagen vooraf de link om deel te nemen aan de online Roadshow.

In samenwerking met het Davidsfonds Zwijndrecht en Burcht.

Poëzieweek in de bib

In de Poëzieweek halen bibliotheken, scholen, boekhandels, media en literaire organisaties alles uit de kast om de poëzie te promoten. Het thema van deze negende Poëzieweek is SAMEN.

Op belangrijke momenten in ons leven is poëzie vaak de enige manier om te vertolken wat we diep in ons voelen. Samen luisteren naar een gedicht kan ons verbinden en inspireren.

In de bib van Zwijndrecht vind je honderden prachtige dichtbundels van vele bekende en minder bekende dichters, en over alle mogelijke onderwerpen.

Doe het: lees eens een gedicht!

Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2021 13 u.