Rode Kruis start lokale steunactie op 11 september

Het Rode Kruis rekent op de steun van de inwoners van Burcht en Zwijndrecht om te kunnen blijven helpen in de buurt. Omwille van de coronamaatregelen kon de jaarlijkse stickeractie niet doorgaan. Financiële hulp is nu extra nodig. Daarom start op 11 september een lokale steunactie.

Nieuwe steunactie

Normaal gezien is de jaarlijkse stickeractie de belangrijkste bron van inkomsten voor het Rode Kruis. Vorig jaar nog bracht die actie 13 000 euro op. Dit jaar konden de lokale Rode Kruisvrijwilligers voor het eerst in bijna 60 jaar geen stickers verkopen omwille van de toen geldende coronamaatregelen.

Op 11 september start de Lokale steunactie van Rode Kruis Burcht/Zwijndrecht. Dit is een campagne waarbij de organisatie om financiële steun vraagt bij de inwoners. Elke euro gaat rechtstreeks naar de organisatie van eerstehulp opleidingen, de aankoop van medisch materiaal, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen enzovoort.

Rode Kruis Burcht/Zwijndrecht hoopt voor deze campagne te kunnen rekenen op jouw steun. Je krijgt binnenkort een brief in de bus, waarmee je gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen. Zo kan een deel van de verloren inkomsten goedgemaakt worden en kan de afdeling ook in de toekomst blijven helpen in de buurt. 

50 vrijwilligers actief in Burcht- Zwijndrecht

Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. 50 daarvan zijn actief binnen de lokale afdeling van Burcht-Zwijndrecht. Ze helpen op evenementen, en staan paraat bij rampen. Daarbovenop organiseren ze ieder jaar gratis eerstehulpopleidingen voor iedereen die wil. “Een deel van onze vrijwilligers heeft ook geholpen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft onze afdeling bijvoorbeeld 10 tallen COVID-patiënten vervoerd en hebben 5 vrijwilligers geholpen in een woonzorgcentrum”, zegt voorzitter Marc Anthonis.

Door de lokale Rode Kruisafdeling een financieel duwtje in de rug te geven investeren de lokale inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand het Rode Kruis ooit eens nodig heeft is best groot, en dan wil je professioneel en snel geholpen kunnen worden.

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2020 11.34 u.