Rook-en vuurverbod in de natuurgebieden in Provincie Antwerpen

Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft met onmiddellijke ingang, een absoluut rookverbod opgelegd in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen, evenals een verbod om er een kampvuur of vuur in open lucht te maken.

Brandgevaar

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 20 april code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht, waardoor het risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden. 

Dit verbod geldt voor alle bossen, natuur- en heidegebieden in de provincie, alsook voor het gebied dat er onmiddellijk aan grenst. Concreet houdt dit in dat deze verboden ook in een straal van 30 meter rond de natuur- en heidegebieden en bossen van toepassing zijn.

Gepubliceerd op woensdag 4 mei 2022 10.50 u.