Schrijf je in voor workshops en demonstraties op Erfgoeddag

Er zijn nog echte vak- en ambachtslui in onze gemeente. Met workshops en demonstraties tonen zij graag hun kunsten tijdens Erfgoeddag op zondag 28 april. Zoek je tips over fotografie of wil je graag juwelen bij een goudsmid? Schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

Met de titel ‘hoe maakt u het?’ vestigt de Erfgoeddag dit jaar de aandacht op ambachten en kunsten. Lokale vak- en ambachtslui nodigen je uit om je een hele dag lang wegwijs maken in hun vakgebied.

Geen traditionele ambachtsmarkt, wel een boeiende ontdekkingstocht met demonstraties en workshops waar iedereen zijn smaak in kan vinden.

Het aantal plaatsen is dus steeds beperkt en wil je erbij zijn, informeer je dan snel via cultuur@zwijndrecht.be of via 03 250 49 50.

Demonstraties

Fotografie

Christophe De Wit en Clive Van Vuuren. Heb je een persoonlijk erfgoedobject dat je graag wilt vereeuwigen, of wil je tips rond belichting, kadrering, mis-en-scene of portret- of natuurfotografie, dan helpen zij je graag verder.

Boekbinden

Christine Mässer demonstreert en geeft antwoord op al je vragen rond boekbinden : gebruikte materialen (leder, vissenhuid, perkament, papier), klassieke en moderne experimentele boekbanden en kleine restauraties.

Nettenvlechten

Etienne Van Bogaert. Een bijna verloren ambacht: visnetten, doelnetten,… Etienne maakt het allemaal.

Workshops

Beeldhouwer Paul De Wachter

Organiseert al jaren workshops rond beeldhouwen. Op Erfgoeddag kunnen 8 mensen terecht in zijn atelier voor een dagprogramma vanaf 10 u. ’s morgens.

De workshop is gratis, je betaalt enkel voor het gebruikte materiaal en na afloop neem je je eigen creatie mee naar huis.

Goudsmid Erik Peersman

Ontwerpt en vervaardigt juwelen voor elke gelegenheid en is gespecialiseerd in de verloren was-techniek. Hij laat zich daarbij graag inspireren door de natuur.

Bij hem kun je in OC ’t Waaigat terecht voor een workshop in deze techniek van 2 uur, om 10 u., om 13 u. en om 15.30 u., telkens voor maximaal 4 personen. Deze workshops zijn eveneens gratis, en je hebt de mogelijkheid om nadien je werk te laten gieten tegen de kostprijs van het materiaal.

Praktisch

Zondag 28 april van 10 tot 18 u.

OC ’t Waaigat, Kerkplein Burcht.

Opgelet: de workshop beeldhouwen gaat door op locatie Boskouter 136

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2019 12.25 u.