Seniorenreis naar Ieper

De Seniorenraad organiseert op donderdag 17 mei een dagtrip naar Ieper. Daar bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad en het zuidelijke deel van de frontlijn 14-18. Inschrijven voor deze dagtrip kan op dinsdag 17 april.

Ieper heeft heel wat te bieden. De charme van het middeleeuwse verleden en de herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper onvergetelijk.

 

PROGRAMMA DONDERDAG 17 MEI:

Voormiddag: wandeling door Ieper

Na de verwelkoming met koffie en koek maak je rond 9.30 u. onder leiding van een gids een wandeling in Ieper en loop je langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de lakenhal, het Flanders Field museum, de kerk en de omwalling van de stad. s ’Middags krijg je een warme driegangenmaaltijd.

Namiddag: Crypte, Ierse vredestoren en Britse Memorial

In de namiddag rij je door het zuidelijke deel van de frontlijn 14-18, die het groene Heuvelland doorkruist. In Mesen, de kleinste stad van België, bezoek je de kerk. Je bezoekt er ook de oude crypte en de Onze-Lieve-Vrouw van Mesen, de oudste bedevaartplaats van België.

Even verder stop je aan de Ierse vredestoren, een herdenkingsplaats dat het offer van het Ierse volk wil herdenken. In Ploegsteert bezoek je het Britse Memorial met zijn twee reusachtige leeuwen. Je pauzeert op de Zwarteberg voor een drink- of piconstop.

Na een broodmaaltijd volgt nog een aangrijpend moment met de Last Post onder de Menenpoort om 20 u.

 

PRAKTISCH:

  • Vertrek om 8 u. aan het Kerkplein in Burcht of op de parking van de sporthal in Zwijndrecht.
  • Terugkeer in Zwijndrecht verwacht rond 22 u.

 

PRIJS:

  • 50 euro / 25 euro met Z-pas.
  • 56 euro voor niet-inwoners die lid zijn van een seniorenvereniging in Zwijndrecht of Burcht.

Inbegrepen: koffie en ontbijtkoek, driegangenmiddagmaal, belegde boterhammen (avond).

Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijd en tijdens de piconstop.

 

INSCHRIJVEN:

Op dinsdag 17 april tussen 9 en 12 u. en tussen 14 en 16 u. in het Administratief Centrum (onthaal) of in OC ’t Waaigat.

Inschrijvingen zijn beperkt tot 120 plaatsen.

Op donderdag 19 april is er een extra inschrijvingsmoment in het Administratief Centrum (van 14 - 16u) als de plaatsen nog niet volzet zijn. Informeer je vooraf via 03 250 49 30.

 

MEER INFO: welzijn@zwijndrecht.be

Gepubliceerd op maandag 9 april 2018 12.09 u.