Spaarzaam met water, hoedoededa?

Verstandig omgaan met kraanwater is meer dan ooit een brandend actueel onderwerp. Maar hoe pak je dat aan? Met de hulp van zeven studenten Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL lanceert AquaFlanders online een reeks eenvoudige tips voor een duurzaam watergebruik.

De stage van deze studenten viel letterlijk 'in het water' door het coronavirus. Als alternatief kregen ze de opdracht een online campagne op te zetten over spaarzaam omgaan met kraanwater voor Aquaflanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. Ze maakten onder andere leuke filmpjes om de tips te verspreiden via de sociale media.

Belangrijke boodschap

Vlaanderen is een van de meest waterschaarse regio's. Er is een beperkte hoeveelheid water beschikbaar per inwoner. Het is dan ook belangrijk dat we allen spaarzaam en bewust omgaan met dit water.

Wanneer het warm en droog weer is, gebruiken Vlamingen net 40 % meer kraanwater. Met de campagne wil Aquaflanders hen op weg helpen om verstandig om te gaan met drinkwater

Eenvoudige tips

Kraanwater is een goede dorstlesser. Het is belangrijk om het waterverbruik indien mogelijk te beperken en ook alternatieven te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld regenwater opvangen om de tuin te begieten. Ook in de keuken of badkamer kan je water opvangen en hergebruiken.

De campagne wil eenvoudige tips aanreiken die makkelijk in het dagelijkse leven kunnen toegepast worden. Zoals je auto met een emmer wassen, je afwasmachine enkel opzetten als het volledig vol is en een douche nemen i.p.v. een bad.

Jouw tip

Het is ook mogelijk om je eigen slimme tip om water te besparen op de website toe te voegen. Via deze link kan je jouw goed idee delen: https://www.kraanwater.be/aan-de-slag/tips/jullie

Meer info

https://www.kraanwater.be/

https://www.youtube.com/watch?v=7MeNkq30V-4&feature=youtu.be

Gepubliceerd op maandag 22 juni 2020 11.57 u.
alert-box-close-text

Gemeentehuis op afspraak en met mondmasker

Je kunt op het gemeentehuis terecht voor onze standaard dienstverlening, maar wel enkel op afspraak.
 
Draag een mondmasker in het gemeentehuis!

Maak je afspraak via 0800 99 604 of via deze website.
Er gelden voorzorgsmaatregelen op het gemeentehuis. Lees ze hier.
 

Meer info over het coronavirus: