Speelplein (in paas- en zomervakantie)

De gemeente Zwijndrecht organiseert elke paas- en zomervakantie speelpleinwerking ’t Ravotterke voor kinderen en jongeren vanaf het jaar dat ze 5 worden.

Op het speelplein spelen kinderen een hele dag lang en zijn onder begeleiding van vrijwillige, zeer enthousiaste jongeren vanaf 16 jaar.
Zij zorgen voor een dag vol speelplezier in heel leuke thema’s.
In de ochtend spelen de kinderen per leeftijdsgroep een spel. In de namiddag hebben de kinderen de keuze tussen verschillende workshops en spelen ze met alle leeftijden door elkaar:. Ze kunnen kiezen tussen de bouwhoek, de rustige ruimte met spelletjes en leesboeken, een knutselactiviteit, een sportactiviteit, enz…

Zomer 2020 ziet er een beetje anders uit dan andere jaren. 

Vooraf inschrijven verplicht: 15 juni vanaf 19u.

Opgelet, deze zomer moet je vooraf inschrijven voor het hele vakantieaanbod en dus ook voor speelplein ’t Ravotterke.

Online inschrijven: via I-school.be

Hulp nodig? Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens het inschrijvingsmoment op 15 juni.

In het gemeentehuis inschrijven

Het gemeentehuis is open op 15 juni tot 20 u. Nadien kun je langskomen tijdens de openingstijden. Maak bij een afspraak via de website zwijndrecht.be of via zowiezo@zwijndrecht.be

Per week maar één aanbod

Daarnaast mag je enkel één aanbod per week kiezen voor je kinderen. Elk kind blijft gedurende eenzelfde week in dezelfde contactbubbel. Je kiest dus als ouder voor één aanbod (locatie) per week voor elk kind. Je kan dus niet kiezen om je kind(eren) maandag voor het speelplein in te schrijven en donderdag en vrijdag voor de opvang.

Locatie: Basisschool het Laar: Laarstraat 10, Zwijndrecht

Speelplein ‘t Ravotterke start elke dag om 10u en eindigt rond 16u. Er wordt voor- en naopvang voorzien van 7u tem 18u30 op het speelplein.

Je kan je kind halen of brengen op volgende momenten:

  • Brengmoment: 7u tem 10u
  • Haalmoment: 16u tem 18u30

De voor- en naopvang is uitzonderlijk inbegrepen in de prijs van het speelplein. Je hoeft dus niks extra te betalen als je kind in de voor- en/of naopvang op de locatie blijft.

Kinderen kunnen gebracht en gehaald worden in de zoen- en zoefzone aan het speelplein. Breng of haal je kind zo veel mogelijk alleen en hou voldoende afstand van andere ouders. Zo maken we er samen een veilige en ZoWieZo plezante vakantie van.

Wat is Speelplein ’t Ravotterke?

Op het speelplein spelen kinderen een hele dag lang en zijn onder begeleiding van vrijwillige, zeer enthousiaste jongeren vanaf 16 jaar.
Zij zorgen voor een dag vol speelplezier in heel leuke thema’s.
In de ochtend spelen de kinderen per leeftijdsgroep een spel. In de namiddag hebben de kinderen de keuze tussen verschillende workshops en spelen ze met alle leeftijden door elkaar. Ze kunnen kiezen tussen de bouwhoek, de rustige ruimte met spelletjes en leesboeken, een knutselactiviteit, een sportactiviteit, enz…

Voor wie ?

Het speelplein is er deze zomer voor kinderen van 5 tem 12 jaar (geboortejaren: 2015 t.e.m. 2008).

Kostprijs

  • Regulier tarief: 4 euro per dag of 20 euro voor een week
  • Sociaal tarief: 1 euro per dag of 5 euro voor een week.

Dit jaar zal je niet moeten betalen op het speelplein de dag zelf. Je krijgt eind juli een factuur voor de dagen waarop je kind(eren) naar het speelplein kwam. Je betaalt dus achteraf.

Dit jaar wordt er uitzonderlijk niet gewerkt met 5-beurtenkaarten. Je kan deze dus ook niet meer aankopen voor deze zomer.

Uitzonderingen

Sluitingsmomenten:

In de zomer gaat het speelplein twee keer drie weken door. De eerste, middelste en laatste week is er dus geen speelplein.

Onze sluitingsmomenten zijn dus:

1 tem 3 juli

27 tem 31 juli

24 tem 31 augustus

Ook op de feestdag 21 juli, is het speelplein gesloten.

Wat meebrengen?

Meenemen
Rugzak gevuld met stevig lunchpakket, koek/fruit, drinkbus met water, speelkledij en speelschoenen. Je neemt ook best een regenjas mee!

Wat laat je thuis? Speelgoed. We hebben heel veel speelgoed en spelmateriaal op het speelplein, je laat dus best persoonlijke spulletjes thuis, zo gaan deze niet verloren op het speelplein.

Meer info

Vragen, meer info?

Je kan ons bereiken via: zowiezo@zwijndrecht.be

alert-box-close-text

Gemeentehuis op afspraak en met mondmasker

Je kunt op het gemeentehuis terecht voor onze standaard dienstverlening, maar wel enkel op afspraak.
 
Draag een mondmasker in het gemeentehuis!

Maak je afspraak via 0800 99 604 of via deze website.
Er gelden voorzorgsmaatregelen op het gemeentehuis. Lees ze hier.
 

Meer info over het coronavirus: