Spelen en ontmoeten

Babymassage

CM en Kind en Preventie voorzien maandelijks een sessie babymassage in het consultatiebureau in Zwijndrecht, Laarstraat 64 De gratis sessies zijn voorzien voor baby’s van 6 weken tot 6 maanden die vergezeld zijn van hun mama of papa. www.cm.be/agenda

Verenigingen

In Zwijndrecht zijn er heel wat jeugd-, sport- en cultuurverenigingen waar zowel ouders als kinderen terecht kunnen. www.zwijndrecht.be jeugddienst@zwijndrecht.be, sportdienst@zwijndrecht.be en cultuur@zwijndrecht.be of 0800 99 604 (gratis)..

Speelbabbel

De speelbabbel is een ontmoetingsmoment voor ouders, pleegouders, grootouders of vaste oppas met hun kind van 0 tot 3 jaar. Tijdens de speelbabbel kun je in een ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen met andere bezoekers. Voor je kind is het een uitstekende gelegenheid om nieuw speelgoed te ontdekken, te oefenen met praten en andere kinderen te ontmoeten in jouw veilige aanwezigheid. Welkom elke woensdag tussen 9 en 11.30 u., Laarstraat 64. Soms kan je ook terecht in Burcht voor de Speelbabbel. Zie facebookpagina Speelbabbel Zwijndrecht, huisvanhetkind@zwijndrecht.be of bel 0800 99 604 (gratis).

Den Babbel

Anderstalige nieuwkomers vinden moeilijk hun weg, ook al leren ze Nederlands. Babbelplus brengt nieuwkomers en Nederlandstalige Zwijndrechtenaren samen om de gemeente te ontdekken. Babbelplusconversatie is een leuk ontmoetingsmoment om samen Nederlands te oefenen. houtmere@zwijndrecht.be of 0800 99 604 (gratis)

Bibliotheek

Zowel in Zwijndrecht als in Burcht is er een bibliotheek. Je vindt er boeken voor alle leeftijden. Het project Boekbaby’s in samenwerking met Kind en Preventie, zorgt ervoor dat je kindje op bepaalde leeftijden gratis boeken kan afhalen in de Bib.

Er is ook een peuterhoekje waar je samen met je peuter of kleuter even kan gaan zitten en samen boeken uitzoeken.

Vergeet zeker ook niet het aanbod van de Speel-o-theek te bekijken. Daar wordt speciaal educatief materiaal aangeboden om de ontwikkeling te stimuleren van je kind. www.zwijndrecht.bibliotheek.be, of 0800 99 604 (gratis)

ZoWieZo vakantieaanbod

Tijdens de schoolvakanties is er een aanbod sport- en spelactiviteiten voor kinderen tussen het jaar dat ze 5 worden tot 16 jaar. Details over het aanbod kan je vinden op www.zwijndrecht.be/zowiezo. De folder en informatie rond inschrijvingen kan je vinden op de Gimmépagina door het kanaal Gemeentenieuws te volgen. Inschrijvingen gebeuren via www.i-school.be/zwijndrecht/registreren, of 0800 99 604 (gratis)

Pretcamionette

In juli en augustus komt op woensdagnamiddag de pretcamionette naar een wijk in Zwijndrecht. Met een camionette vol speel-, sport-, knutsel- en ravotgerief landt de gemeente op een plein of terrein in jouw wijk. Benieuwd wanneer we langskomen? Hou dan zeker het infomagazine en de facebookpagina in het oog.

Speelpleinwerking

Zowel in de paas- als in de zomervakantie kunnen kinderen vanaf het jaar dat ze 5 worden en tot 15 jaar terecht bij de speelpleinwerking. Hiervoor hoef je niet op voorhand in te schrijven. jeugddienst@zwijndrecht.be, of 0800 99 604 (gratis)