Sportactiviteiten september

September is naast de start van het nieuwe schooljaar ook een maand waarin heel wat sportactiviteiten opnieuw opstarten. Naar aanleiding van de vele coronamaatregelen is de inschrijving van de gemeentelijke sportlessen uitgesteld.

We geven wel de activiteiten mee die zodra ze opnieuw veilig kunnen uitgeoefend worden zullen opstarten. We houden je hiervan op de hoogte.

Lessenreeks turnen 50+ 

In deze reeks worden, onder leiding van een ervaren lesgeefster, aangepaste oefeningen voor deelnemers vanaf 50 jaar gegeven.

Multimove

Multimove biedt kinderen vanaf 3 tot en met 5 jaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt.

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de lessen Multimove komen 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sport specifieke vaardigheden te leren.

Wekelijks zwemmen

Op vrijdagavond rijdt een bus naar het zwembad Lago de Meerminnen in Beveren. Het zwembad hanteert tijdens de coronaperiode aangepaste toegangsvoorwaarden. Zo kan een toegangsticket enkel nog online aangekocht worden en dit voor de volgende week. Je kan enkel voor maximum 10 personen reserveren. 

Uitstel opstart gemeentelijke sportlessen 

Sporthal Den Draver is deze week net heropend. Scholen en sportverenigingen met regelmatige werking zijn als eerste opgestart. Deze opstart wordt geëvalueerd en bijgestuurd. Van zodra er bijkomende activiteiten veilig kunnen verlopen, starten we ook opnieuw met Multimove en turnen 50+.

Gepubliceerd op donderdag 3 september 2020 8.55 u.