Sterrenkindjes en wereldlichtjesdag

Zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag en ook Zwijndrecht doet mee. Op die dag steken mensen een kaarsje aan ter herinnering aan hun overleden kinderen.

Wereldlichtjesdag

Zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag en ook Zwijndrecht doet mee. Op die dag steken mensen een kaarsje aan ter herinnering aan hun overleden kinderen. Haal van maandag 4 tot en met zondag 17 december op de begraafplaats van Burcht je gratis theelichtje op en laat het branden in de sterretjestuin.

Sterretjestuin

Waardig afscheid kunnen nemen van een overleden kindje is belangrijk. Daarom werd in 2021 een sterretjestuin aangelegd op de begraafplaats van Burcht. Ouders van overleden kindjes krijgen in deze tuin de kans om een persoonlijk herdenkingsplekje te kiezen en kunnen ook een gratis gegraveerd sterretje aanvragen.

Sterrenregister

Vanaf Wereldlichtjesdag start de gemeente met de aanleg van een sterrenregister. Met dit register wil de gemeente ouders van een stilgeboren of overleden kindje symbolisch erkennen. Ouders krijgen een symbolische akte mee. De registratie is op afspraak en gratis.

Maak een afspraak

Gepubliceerd op dinsdag 28 november 2023 10.42 u.