Strijd mee met ons voor een beter klimaat!

Zwijndrecht doet mee aan de Klimaatstrijd van de provincie Antwerpen. Download de handige app die helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen en motiveer anderen om hetzelfde te doen door een affiche voor je raam te hangen. Die kan je gratis meenemen aan het onthaal van het AC of de bib.

Alle Antwerpse gemeenten strijden niet alleen samen voor een betere planeet, maar ook tegen elkaar. De gemeente die zich het meest inzet en de meeste vooruitgang boekt, neemt de titel van ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’ mee naar huis. Een beker die we maar al te graag in ons gemeentehuis willen zien staan!

Zo’n klimaatstrijd doen we allemaal samen. Jij, jouw buur, de schoolmeester van je neefje, de wijkagente van jouw buurt, … Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Hoe doe je dat? Door de komende maanden stap voor stap je ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat mogen gerust kleine stapjes zijn. Wat minder vlees eten bijvoorbeeld. Of de auto een dagje thuislaten en met de fiets naar de slager gaan. Alle beetjes helpen.

Handige app en gratis affiches

Je hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te bedenken. Op www.deklimaatstrijd.be vind je de link naar een superhandige app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je krijgt daarbij ook een heleboel informatie en de nodige boost om Moeder Aarde een klein handje te helpen. De app houdt je eigen vooruitgang bij én berekent meteen waar onze gemeente staat in het klassement.

Laat de strijd tegen de klimaatsverandering jou ook niet koud? Hebben we je warm gemaakt om er samen met de hele gemeente keihard in te vliegen? Surf dan snel naar www.deklimaatstrijd.be en help ons mee naar de overwinning. Motiveer ook anderen om hetzelfde te doen en hang een affiche van De Klimaatstrijd voor je raam. Die kan je gratis meenemen aan het onthaal van het AC en de bib.
 

Gepubliceerd op donderdag 5 april 2018 12.14 u.