Subsidie zonnepanelen

Gemeentelijke premie stopt vanaf 1 januari 2021 en wordt vervangen door premie van Fluvius.

Wie vanaf 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen installeert, kan een eenmalige premie krijgen van Fluvius. De premie loopt van 1 januari 2021 tot eind 2024 en vervangt de gemeentelijke premie die wordt stopgezet vanaf 1 januari.

Deze premie is er voor kleine installaties van fotovoltaïsche panelen met een omvormervermogen van maximaal 10 kVA. De premie loopt van 1 januari 2021 tot eind 2024. De datum van indienstname van de zonnepanelen bepaalt het premiebedrag en de premievoorwaarden. In 2021 zal de premie 300 euro/kWp bedragen voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 150 euro/kWp van 4 kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 1.500 euro. Het premiebedrag is begrensd tot 40 % van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

Omdat vanaf 1 januari 2021 een premie aangevraagd kan worden via Fluvius, wordt vanaf deze datum de gemeentelijke premie stopgezet.

Meer informatie over het premiebedrag, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je op de website van fluvius. Je kunt voor vragen over energie en energiepremies, wonen of renoveren ook terecht bij het EnergieK loket. Maak een afspraak en je wordt geholpen in het gemeentehuis, via mail, telefoon of een digitaal gesprek.

03 350 08 08
energie@igean.be

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).