Tel mee het verkeer in jouw straat op 14 mei

De gemeente doet mee aan de derde editie van Straatvinken. Deze actie wil nagaan hoe gezond het verkeer is in jouw straat. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Tel op donderdag 14 mei van 17 tot 18 u. het verkeer in jouw straat, zeker als je langs een sluipweg woont!

Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Maak op donderdag 14 mei een uurtje tijd vrij en vink van 17 tot 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Dat doe je met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meld je vandaag nog aan via de website www.straatvinken.be

Elk jaar opnieuw een telling

Iedereen in de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven kan mee tellen. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven onderwerpen deze telresultaten vervolgens aan een analyse.

Omdat het om een jaarlijks weerkerend evenement gaat, kunnen de wetenschappers nagaan of onze straten op de goede weg zijn om tegen 2030 de modal shift naar duurzamer en gezonder verkeer te bereiken. Tegen dan moet de helft van de verplaatsingen gebeuren op een duurzame manier: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Meer info

www.straatvinken.be

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020 10.38 u.