Tentoonstelling van de maand in de bib

Leerlingen van ‘de Leerexpert campus Burchtse Weel’ stellen van 12 tot 31 mei hun grafisch werk tentoon in de bibliotheek van Zwijndrecht. Deze tentoonstelling is een unieke kennismaking met de leefwereld van jongeren uit het buitengewoon onderwijs.

De Leerexpert Burchtse Weel is een kleuter, lagere en secundaire school voor kinderen met een matig tot ernstige beperking. De school bereidt de jongeren voor op een toekomst in een beschermde werk- en woonsituatie (opleidingsvorm 2) of op een beschermd leven en zinvolle dagbesteding (opleidingsvorm 1).

De leerlingen worden op verschillende manieren gestimuleerd om hun grenzen te verleggen en hun wereld te verruimen. Sport en kunst vormen een belangrijk onderdeel van het aanbod.

In verschillende ateliers komt het creatieve aan bod. Ze maken kaarsen, boetseren sculpturen in papier-maché en schilderen glasramen. Deze werken kan u in de bibliotheek bewonderen.

Grafiekatelier

Sinds 2 jaar is er een grafiekatelier in de school. Dit atelier past in het kader om leerlingen van OV 1 voor te bereiden om na het school naar een dagcentrum te gaan. Ze leren samenwerken, verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Nieuwe technieken worden aangeleerd.

In de lucht

Dit schooljaar gingen de leerlingen aan de slag met het thema In de lucht. De zeppelin werd gekozen als onderwerp voor linosnede. De leerlingen ontwierpen met een dikke stift zeppelins. De beste ontwerpen werden overgezet op lino, uitgesneden en gedrukt. Deze linosneden vormden de basis voor de affiches voor de tentoonstelling. Elk van de 40 gedrukte affiches is uniek.

Er worden ook etsen tentoongesteld, met als onderwerp de tweedekker. De etsen zijn gemaakt volgens de klassieke grafische technieken. Droge naald wordt gecombineerd met chine-collé, schellak en carburandumpoeder. De etsplaten zijn van zink.

Meer info

Greta.vandyck@so.antwerpen.be

Gepubliceerd op maandag 7 mei 2018 11.22 u.