Thuiszorg OCMW Zwijndrecht

Meer dan 40 medewerkers zetten zich dagelijks vol enthousiasme in om de hulp te bieden die nodig is. Hierbij wordt er voorrang verleend aan wie het meest hulpbehoevend of het minst bedeeld zijn.

Gezinszorg

  • bereiden of voorbereiden van (dieet)maaltijden
  • hulp bij het wassen en strijken
  • boodschappen doen, alleen of samen met de klant
  • beperkt onderhoud van de woning
  • hulp bij persoonsverzorging
  • hulp bij de verzorging van kinderen
  • hulp bij administratie
  • voorzien van recreatie en ontspanning

 

Je betaalt een kostprijs op basis van het gezinsinkomen volgens wettelijke barema’s. In uitzonderlijke gevallen is er dienstverlening ook buiten de kantooruren of in het weekend.

Poetsdienst

Lukt het poetsen niet meer? De poetshulpen zetten zich met hart en ziel in voor mensen die hulp nodig hebben bij het onderhouden van hun woning. De kostprijs per uur wordt berekend volgens het gezinsinkomen. Is het voordeliger om beroep te doen op een dienstenchequeorganisatie dan verwijzen onze assistenten je door.

Thuisbedeelde maaltijden

Ben je alleen, maak je niet graag maaltijden voor jezelf of je gezin of heb je een speciale (dieet)bereiding van je maaltijd nodig. Bestel een warme maaltijd aan huis. Je hoeft niet elke dag een maaltijd te nemen, de dagen kies je zelf. De maaltijden worden geleverd door Traiteur Ronny.

De kostprijs van een warme (dieet)maaltijd zonder dessert is 6,20 euro en een warme (dieet)maaltijd met dessert is 6,50 euro. Een warme lekkere maaltijd hoeft niet duur te zijn.

Kraamhulp

Geniet zorgeloos van je baby en laat je helpen door één van onze kraamhulpen. Ze kunnen je helpen bij de verzorging van je baby, geven praktische tips wat voeding en babyverzorging betreft, vangen je andere kinderen mee op, doen enkele huishoudelijke taken. Heel wat hospitalisatieverzekeringen betalen het hele pakket kraamhulp of een groot gedeelte ervan terug. Er zijn verschillende mogelijkheden, naargelang je situatie. Je krijgt kraamzorg op maat.

Thuisopvang zieke kinderen

Is je kind ziek en heb je opvang nodig? Dan kan je beroep doen op thuisopvang zieke kinderen. Een verzorgende komt aan huis de opvang van je ziek kindje verzekeren.

Klusjesdienst

Maak je gebruik van één van voorgaande of een andere dienstverlening binnen het OCMW? Dan kan je beroep doen op onze klusjesdienst. Onze klusjesman voert kleine klusjes uit waar je moeilijk een vakman voor vindt zoals behang- en schilderwerken met beperkte omvang, kleine herstellingen bv.: vervangen deursloten, vastleggen losgekomen tegels, herstellen spoelbak, … . De basiskostprijs voor de klusjeshulp bedraagt 20 euro per uur. Personen met een WIGW of Omniostatuut, personen met een gewaarborgd inkomen voor bejaarden en voor cliënten die financiële steunverlening genieten via het OCMW, is er een sociaal tarief van 9 euro per uur.

 

Voorwaarden

Inwoner zijn van Zwijndrecht