Tournée Minérale: Op je gezondheid!

‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Ook in Zwijndrecht roepen we iedereen op om deel te nemen door een maand geen alcohol te drinken.

Om ook de jeugdverenigingen te motiveren hebben we een aantal ‘Mocktailworkshop in a box’ pakketten verdeeld om zelf lekkere mocktails te maken. Onze burgemeester geeft alvast het goede voorbeeld en maakte een lekkere mocktail. Bekijk het hier.

Gezelligheid zonder alcohol

De corona-maatregelen maken deze editie wel extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. Hoewel sommige mensen minder alcohol drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net iets sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Meer energie en beter slapen

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dit extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken.

Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!

Tournée Minérale in team

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kun je je perfect amuseren. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be.

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit om in februari ook geen alcohol te drinken. Doe je mee als organisatie, club of vereniging? Daarvoor vind je tips, affiches, stickers en (bier)viltjes op www.tourneeminerale.be.

Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2021 11.35 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).