Tunnel Antwerpsesteenweg enkelrichting vanaf 7 november

Van 7 november tot midden januari kun je via de Antwerpsesteenweg enkel richting Zwijndrecht rijden. De nieuwe Hoefzijersingel en twee nieuwe tunnels onder de E17 worden afgewerkt en aangesloten op de nieuwe afrit komende uit Gent. Richting Burcht kun je omleiding via de Pastoor Coplaan volgen.

Aansluitend worden het kruispunt van de Hoefijzersingel en de Antwerpsesteenweg en de fiets- en voetpaden ook vernieuwd. De bestaande tunnel van de Antwerpsesteenweg wordt ingericht als fietstunnel. Hierdoor is verkeer tussen Zwijndrecht en Burcht enkel mogelijk via de Pastoor Coplaan.

Werken in januari

In de tweede helft van januari wordt het kruispunt van de Hoefijzersingel en de Antwerpsesteenweg heraangelegd en wordt de oude tunnel van de Antwerpsesteenweg ingericht als fietstunnel. Hiervoor wordt de Antwerpsesteenweg volledig afgesloten net voor het kruispunt met de Hoefijzersingel (ter hoogte van Antwerpsesteenweg nr 306). Tijdens deze werken rijd je tussen Zwijndrecht en Burcht in beide richtingen om via de Pastoor Coplaan. Meer informatie over deze werken en de omleidingen volgt later.

Nieuwe afrit uit Gent sluit in januari aan op Hoefijzersingel en verbindingsweg

Midden januari '22 kun je de nieuwe afrit van de E17 uit Gent in gebruik nemen. Vanaf dan sluit die afrit niet meer aan op de Pastoor Coplaan, maar kruist die afrit de Pastoor Coplaan via de nieuwe brug om aan te sluiten op een vernieuwde én verlegde Hoefijzersingel. Daar bereik je twee nieuwe tunnels onder de snelweg:

  • De eerste tunnel verbindt de nieuwe Hoefijzersingel met de verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan/P+R, de Pastoor Coplaan en de oprit richting Gent;
  • De tweede tunnel zorgt voor een nieuwe verbinding voor gemotoriseerd verkeer tussen Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Tot midden april is deze tunnel enkelrichting in de richting van Zwijndrecht, nadien kan je die in beide rijrichtingen gebruiken. De oude tunnel van de Antwerpsesteenweg richten we in als fietstunnel.

Meer info vind je hier.

Gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021 15.21 u.