Vaccinatecentrum in oud gemeentehuis van Beveren

Voortaan kunnen inwoners voor hun COVID-vaccin terecht in het nieuw opgerichte vaccinatiecentrum in het oud gemeentehuis van Beveren, Stationsstraat 2. Het vaccinatiecentrum in de oude sporthal van Beveren heeft zijn deuren gesloten.

De openingsuren van het vaccinatiecentrum zijn elke dag verschillend, afhankelijk van het aantal te vaccineren personen en de leveringen van de vaccins. Het is daarom belangrijk om steeds goed het tijdstip van uw afspraak te respecteren.

Vaccinatie aan alle personen vanaf 65 jaar en ouder

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft beslist om ook aan alle personen van 65 jaar en ouder een bijkomend vaccin, of boostervaccin, aan te bieden voor een optimale bescherming tegen ernstige COVID-19 ziekte. 65-plussers ontvangen in het najaar dus een uitnodiging voor een 3de prik.

Deze vaccinatie zal in fases verlopen. De tijd tussen de basisvaccinatie met AstraZeneca (2 prikken) en Janssen (1 prik) en de boostervaccinatie is minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

De thuiswonende 85-plussers werden ondertussen uitgenodigd in ons vaccinatiecentrum op de oude locatie. De 85-plussers die in een woonzorgcentrum wonen, worden gevaccineerd in het woonzorgcentrum. 

Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie opnieuw mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw huisarts.

Vaccinatie 12-jarigen

Elk kind dat 12 jaar wordt, ontvangt ook een uitnodiging voor vaccinatie in het vaccinatiepunt.

Nog niet gevaccineerd?

Bent u nog niet gevaccineerd maar wenst u graag een vaccin? Neem dan contact op met de helpdesk van het vaccinatiecentrum op 03 750 16 00. Dit nummer is van maandag tot vrijdag te bereiken van 8.30 tot 17 u.

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 10.32 u.