Vaccineren tegen Corona

Dit jaar krijgt iedereen de kans om zich gratis te laten vaccineren tegen het coronavirus, volgens een uitgewerkt stappenplan opgemaakt door de Vlaamse Taskforce.

Inwoners (18+) van Zwijndrecht, Kruibeke en Beveren kunnen daarvoor terecht in de oude sporthal van Beveren, Klapperstraat 103. Die is in sneltempo omgevormd tot een vaccinatiecentrum, met ondersteuning van Eerstelijnszone Waasland.

UPDATE 10 augustus - We zijn ondertussen gestart met de uitnodigingen vaccinatie tweede kans. Deze uitnodigingen verlopen terug van oud naar jong. Momenteel zijn we met deze uitnodigingen beland bij geboortejaar 1975.

Vaccinatie tweede kans

Mensen die niet ingegaan zijn op hun eerste vaccinatie-uitnodiging of hun vaccinatie weigerden, krijgen een tweede kans om zich te laten vaccineren.

  • U ging niet in op uw eerste vaccinatie-uitnodiging
    • U ontvangt per brief een nieuwe uitnodiging. Momenteel zijn de tweede uitnodigingen voor het geboortejaar 1936 (en ouder) verzonden.
    • U kunt zich inschrijven op de reservelijst van Qvax. Indien u zich eerder inschreef, maakt u nu kans op opgeroepen te worden via deze reservelijst.
  • U weigerde uw eerste vaccinatie-uitnodiging
    Wenst u toch gevaccineerd te worden, dan neemt u contact op met de helpdesk van het vaccinatiecentrum T 03 750 16 00 of u trekt uw weigering in via Qvax. Daarna ontvangt u opnieuw een uitnodiging.

Vaccinatie 12- tot 15-jarigen

Op 13 juli startte de vaccinatiecampagne voor de 12 tot 15-jarigen. Zij ontvangen ook hun uitnodigingsbrief. Deze leeftijdscategorie kan zich ook aanmelden op de reservelijst van Qvax.

De 12 tot 15-jarigen komen bij voorkeur naar het vaccinatiecentrum onder begeleiding van een ouder of voogd. Indien iemand anders de jongere vergezelt, dan moet men een toestemmingsbrief van de ouder of voogd meebrengen naar het vaccinatiecentrum. Het in te vullen document kunt u downloaden op laatjevaccineren.be.

Klik hier voor meer info over de vaccinatiecampagne 12 tot 15-jaar.

Kom op het juiste tijdstip

Kom op het toegekende tijdstip naar het vaccinatiecentrum, niet (veel) vroeger of later. Dit is belangrijk omdat niet op elk moment met hetzelfde vaccin wordt gevaccineerd en om grote piekmomenten te vermijden.

Dienstregeling gratis pendelbus

Opgelet! Sinds 1 juli rijdt de gratis pendelbus tussen het station Beveren, Grote Markt Beveren en het vaccinatiecentrum (en terug) “op afroep”. Bel of mail daarom minstens 2 werkdagen op voorhand tijdens de kantooruren naar T 03 750 17 87 of E naar buurtbus@beveren.be. Vermeld hierbij datum en uur. 

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met uw afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor u op vakantie of reis vertrekt. Kun je toch niet wachten? Plan uw reis dan tussen twee vaccindosissen. Zorg wel dat je tijdig terug bent voor uw tweede dosis want die kun je niet uitstellen.

Meer info www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie

Wil je reizen binnen de EU?

Bewijs dan dat je covid safe bent. Download je certificaten met de officiële Covid-safe-app: www.covidsafe.be 

Lokale info

Je vindt alle info over de Zwijndrechtse vaccinatiecampagne per thema onder 'relevante producten' op deze pagina.

Brochure vaccineren Zwijndrecht (maart 2021)

Bewonersbrief 18 maart 2021

Een kijkje in het vaccinatiecentrum 

Zwijndrechtse acteur Wim Van de Velde, bekende Beverenaar Eline De Munck en Gouden Schoen Tine De Caigny uit Kruibeke maken je wegwijs!

Algemene info