Vakantieopvang Kobbe en Kozze (3 -12 jaar)

Kobbe en Kozze biedt opvang tijdens de schoolvakanties voor kinderen uit de kleuter- of lagere school.

Tijdens de schoolvakanties is Kobbe (Seefhoeklaan 1) er voor alle kleuters. Kozze (Laarstraat 64) is er voor de lagereschoolkinderen. Tijdens de zomervakantie is er nog een derde locatie: Kob-up (Idsteinlaan 18, ingang achteraan).

Kobbe en Kozze voorziet pedagogische opvang tijdens vakantiedagen met professionele begeleiders. Het is een deel van de vrije tijd van de kinderen waarin er aandacht is voor de huiselijke sfeer met vrij en geleid spel. De buitenschoolse opvang is een belangrijke aanvulling op het thuismilieu. Essentiële vaardigheden zoals vriendjes maken, samenspelen, conflicten oplossen, experimenteren met solidariteit en verdraagzaamheid, komen ruim aan bod.

Voorwaarden

Je kind woont in Zwijndrecht of gaat in Zwijndrecht naar school. Je kind is eveneens welkom als de ouder in Zwijndrecht werkt.

Hoe aanvragen ?

Voor je eerste opvangdag stuur je een mail (kinderopvang@zwijndrecht.be) of bel je naar
0800 99 604 (vragen naar ‘Kobbe en Kozze’).

Ken je Kobbe of Kozze niet, dan maken we samen een afspraak. Deze afspraak vindt plaats in Kobbe of Kozze, afhankelijk van de school waar je kind naartoe gaat. Tijdens deze afspraak maak je kennis met onze werking, de regels en afspraken, het gebouw. We maken dan ook tijd om samen de nodige documenten in te vullen.

Ken je Kobbe of Kozze wel (broertjes of zusjes) en wil je een nieuw kind registreren? Dan stuur je een mail naar kinderopvang@zwijndrecht.be of bel je naar 0800/99 604 (vragen naar ‘Kobbe en Kozze’). Dan sturen we je de nodige documenten per mail door.

Inschrijven voor opvang tijdens schoolvakanties is wel verplicht.

Je moet als ouder een profiel hebben aangemaakt in het inschrijvingsprogramma, I-school.
of kom langs bij de snelbalie in het administratief centrum. Nadien ontvang je een login en paswoord. Vanaf dan kan je je kind steeds online of aan de snelbalie laten inschrijven voor de gewenste activiteiten.

Opgelet! Om van de voor- en naopvang in Kobbe en Kozze gebruik te maken moet je je ook registreren. 

Maak je profiel op I-school

Schrijf online in

Kostprijs

Het tarief voor schoolvrije dagen en vakantiedagen:

 • dagopvang minder dan 3 uur - 3,2 euro
 • dagopvang van 3 tot 6 uur - 5.4 euro
 • dagopvang van meer dan 6 uur - 10,8 euro

Toegestane korting:

 • 25 % voor kinderen van eenzelfde gezin die op hetzelfde moment ingeschreven zijn en opgevangen worden (eventueel aangevuld met het sociaal tarief)
 • 50 % (sociaal tarief) voor mensen die
  • beschikken over het recht op verhoogde tegemoetkoming in het kader van de verplichte verzekering van geneeskundige verzorging en uitkeringen (OMNIO-statuut, WIGW-statuut of bestaansminimumtrekker). Je dient dit statuut aan te vragen bij je eigen ziekenfonds.
  • opgevolgd worden door een erkende schuldbemiddelaar. 
  • een Z-pas bezitten (leefloon, schuldbemiddeling of budgetbegeleiding van het OCMW of verhoogde tegemoetkoming van ziekenfonds).

Maandelijks krijg je een overzicht van de prestaties via een factuur.

Je krijgt jaarlijks een fiscaal attest met het totaalbedrag aan opvang van het voorbije jaar.

Meer info

Kobbe
Seefhoeklaan 1
2070 Zwijndrecht

Kozze
Laarstraat 64
2070 Zwijndrecht