Veilig feesten zonder vuurwerk

Het jaar 2020 loopt stilaan op zijn einde en de eindejaarsfeesten komen er aan, ook al zullen de feestdagen vanwege de coronacrisis niet zijn zoals andere jaren. Vuurwerk is in elk geval verboden in Vlaanderen. Dus vermijd boetes en risico's en haal geen vuurwerk in huis.

Geen vuurwerk in Antwerpen

Om de overgang van oud en nieuw zo veilig mogelijk te laten verlopen, zal er vooral thuis gevierd worden in beperkte kring. Grote feesten en bijeenkomsten zijn niet mogelijk, en in Antwerpen zal er dit jaar ook geen vuurwerkspektakel zijn.

Vuurwerk verboden in Vlaanderen

Veel mensen zullen daarom zelf vuurwerk willen afsteken op oudejaarsavond, maar dit is absoluut verboden in heel Vlaanderen én dus ook in Zwijndrecht. De campagne in Nederland rond vuurwerk verwoordt het direct: ‘ Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Vuurwerk is gevaarlijk en elk jaar komen er mensen met ernstige brandwonden op de spoed terecht. Met de coronacrisis hebben ziekenhuizen ook geen extra bedden meer voor verzorging van patiënten met brandwonden door vuurwerk. Zorg dat je niet in het ziekenhuis belandt. Voor de zorgsector was het afgelopen jaar al zwaar genoeg.

Vier Nieuwjaar dus coronaveilig en zonder vuurwerk!

Gepubliceerd op woensdag 9 december 2020 10.59 u.