Verdiept in droomwereld - Inge Dewilde

Ingehuldigd: 9 juni 1996

Plaats: pleintje Sint-Annaboomstraat - Melselestraat

Het kunstwerk

Het beeld is een bronzen vrouwenfiguur van 1,65 meter hoog.

Het is bewerkt met een soort koloriet dat aan het beeld kleurschakeringen van diep geel, bruin of groen geeft, die steeds verwijzen naar de grondstof van de aarde.

Het gezicht heeft iets raadselachtigs. Het lijkt alsof ze nog niet helemaal bij ons aanwezig is, ze is nog niet helemaal los uit de nevels van de droomervaring. Dat is ook te zien aan het ruwe materiaal waaruit ze zich lijkt los te scheuren.

De kunstenares

Inge Dewilde werd geboren op 3 februari 1957 te Kortrijk. Ze volgde haar opleiding aan het Sint-Lucas Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten in Gent, A1 plastische kunsten.

De afgelopen jaren exposeerde Inge Dewilde zowel in binnen- als in buitenland. Verschillende van haar kunstwerken werden opgenomen in collecties van besturen en instellingen.

De onuitputtelijke inspiratiebron van Inge Dewilde is de menselijke figuur, vooral de vrouwelijke torsos, die zij realistisch boetseert tot indrukwekkende creaties. Elk van de vrouwenbustes heeft een fraai silhouet in de ruimte, gestalten uit hard materiaal, keramiek of brons.

Zij schept dromerige vrouwenfiguren, waarbij een klevend gewaad of kledingstuk voor een sensuele transpositie van de anatomie zorgt. Ze deinst er niet voor terug esthetische elementen in haar beelden of verschijningen een belangrijke rol te laten spelen. Als men aandachtig toekijkt, vindt men vele contrasten terug in haar kunstwerken, een soort van tweestrijd tussen bijvoorbeeld werkelijkheid en dromen, open of gesloten, zwijgen of praten.

Ze weet met haar sculpturen steeds te boeien, te vertellen, te zingen, te componeren.

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).