Volg fietslessen voor volwassenen

Heb je nooit leren fietsen? Heb je al lang niet meer gefietst of voel je je niet zeker om te fietsen in het verkeer? Volg Leer Fietsen voor volwassenen en fiets na 10 lessen zelfstandig verder.

Met de fiets kun je vlot naar het werk, school, ziekenhuis of de sportclub. Als opstap naar werk is leren.

Wat leer je?

Fietsen, stap voor stap, in je eigen buurt. Je begint met de fiets aan de hand, je leert op- en afstappen, je evenwicht vinden, remmen, bochten nemen en verkeersborden. Je eindigt met een fietstocht in eigen buurt op de openbare weg. Een ervaren lesgever en begeleiders helpen je hierbij.

Wanneer?

De 10 lessen gaan elke dinsdag- en donderdagnamiddag van 13 tot 15 u. in sportpark De Wallen vanaf dinsdag 21 mei tot en met donderdag 20 juni.

Prijs

52 euro, UiTPAS met kansentarief: 10,40 euro (inclusief verzekering, gebruik van fiets en fietshelm). 

Schrijf je in

Vanaf donderdag 1 februari:

Nog geen profiel? Maak er vooraf één aan op zwijndrecht.i-active.be

Fietsen en fietsbegeleiders gezocht

We zijn op zoek naar mensen die graag fietsen en zin hebben om inwoners te ondersteunen tijdens de fietslessen. Je krijgt hiervoor een korte opleiding.

We zoeken ook nog (tweedehands) fietsen. Heb je een fiets die je niet meer gebruikt, die in de weg staat of die je even in bruikleen wil geven? We zoeken vooral fietsen voor volwassenen met een kleiner frame en kinderfietsen in grote maten.

Heb je nog een fiets in goede staat liggen of wil je fietsbegeleider worden? Contacteer dan de sportdienst.

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 9.57 u.