Vraag je verwarmingspremie van 100 euro nog aan tot en met 14 oktober

Heb jij je verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen van je elektriciteitsleverancier? Je kan hem nog tot en met 14 oktober aanvragen. Elk gezin dat op 31 maart 2022 een contract voor elektriciteit had voor zijn woonplaats, heeft recht op een éénmalige federale verwarmingspremie van 100 euro

Federale verwarmingspremie

Door de stijgende energieprijzen krijgen gezinnen van de regering een federale verwarmingspremie van 100 euro. Elk gezin dat op 31 maart 2022 een contract voor elektriciteit had voor zijn woonplaats, heeft recht op die éénmalige federale verwarmingspremie van 100 euro. Dat contract moet betrekking hebben op jouw woonplaats (geen tweede verblijfplaats) en de elektriciteit moet zijn voor eigen gebruik en niet voor commerciële of beroepsdoeleinden.
Heel wat gezinnen kregen die premie al automatisch. Dat gebeurde door een vermindering van je voorschot of afrekeningsfactuur of door een storting op je rekeningnummer.
Kreeg je de premie niet automatisch, dan heb je nog tot en met 14 oktober om je aanvraag in te dienen.

Vraag de premie aan

  • Vraag de aanvraag online aan .
  • of via het formulier in bijlage.
    Stuur enkel de 2de pagina zonder bijlages met de post (dat hoeft niet aangetekend) naar het opgegeven postbusadres bovenaan de pagina.

Wanneer heb je geen recht op de premie?

Je hebt geen recht op de verwarmingspremie:

  • voor een elektriciteitscontract voor je tweede verblijfplaats;
  • als je een occasionele klant bent of als je een tijdelijke aansluiting hebt;
  • als je als residentiële klant verhuist bent zonder je elektriciteitscontract op te zeggen en als jouw opvolger/nieuwe huurder geen elektriciteitscontract afsluit voor dat adres of indien er geen nieuwe opvolger/nieuwe huurder is;
  • als je in een woongelegenheid verblijft waar de inwoners verblijfkosten betalen of waarvoor werkingstoelagen worden toegekend (bv. verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen).

Meer info

Meer info over de verwarmingspremie vind je hier.

Gepubliceerd op woensdag 21 september 2022 9.11 u.