Vrijwilligers om te koesteren

Van 27 februari tot en met 7 maart is het week van de vrijwilliger. De uitgelezen kans om iedereen te bedanken die zich inzet als vrijwilliger.

In onze gemeente

Met plezier en voldoening staan ze klaar: leiders en leidster van jeugdbewegingen, bestuursleden van verenigingen, helpende handen bij de zorg en animatie in onze rusthuizen of mensen die zich uit vrije wil inzetten voor een goed doel uit de buurt. Die inzet is niet altijd vanzelfsprekend. Afgelopen maanden schudde corona de dagelijkse werking van vele initiatieven goed door elkaar. Hierdoor werd de druk op vrijwilligers soms groter: initiatieven vielen noodgedwongen stil of moesten helemaal anders georganiseerd worden. Daarom een welgemeende dank je wel om te blijven doorzetten en te blijven doorgaan.

Voor onze gemeente

Gemeente Zwijndrecht kan rekenen op meer dan 300 vrijwilligers die achter de schermen van verschillende diensten hun steentje bijdragen. Hun werk is van onschatbare waarde. Het gaat onder andere om animatoren, mooimakers die zwerfvuil opruimen, leden van adviesraden, burenbemiddelaars, vrijwilligers uit het buddyproject, de speelbabbel, Feniks,…

Zwijndrecht Solidair

Een speciale vermelding voor Zwijndrecht Solidair, dat ontstond tijdens de 1ste lockdown. Zwijndrecht Solidair is een platform waar hulpvragers en hulpbiedenden aan elkaar gekoppeld werden. Dit initiatief kon al snel rekenen op de hulp van 80 vrijwilligers.

Bedankt allemaal

Ook aan alle anderen die individueel bijdragen aan een propere, veilige en fijne gemeente of die ongedwongen hun buur of vriend helpen: Dank je wel voor jullie ongelooflijke veerkracht. Hopelijk klaart de lucht weer snel op en mogen we weer zorgeloos genieten.

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 17.34 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS