Week van de Belgische muziek

Van 8 tot 14 februari was het Week van de Belgische muziek. Een week waarin we ons hart toonden voor muziek van eigen bodem! We zetten enkele lokale muzikanten en de zwaar getroffen muzieksector in de spotlight. Deze week was één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

Op de facebookpagina van OC 't Waaigat is elke dag muziek uit onze gemeente in de kijker gezet. We geven een overzicht van alle muzikanten en een link naar hun video.

Het Saxofoonorkest

“In deze video speelt het Saxofoonorkest onder leiding van haar dirigent Kevin Verlaeckt "Hope" van de Belgische componist Bart Picqueur, een werk waarin we in deze tijden iedereen een hart onder de riem willen steken.“

https://www.youtube.com/watch?v=mkmos7opp4A

Andre Appeldoorn – Elle et les Capitaines

Les Capitaines speelt M4, compositie van André Appeldoorn voor zijn vriend, accordeonist Alex Pauwels, die kapitein is van motorschip M4, vandaar de titel.

Alex Pauwels op accordeon, André Appeldoorn op basgitaar:

https://www.youtube.com/watch?v=D-nymofxA0Q

Frank De Wolf- Acoustic Trio

“Het idee van het thema kwam in mij op tijdens een file op de Antwerpse ring. Velen ergeren zich aan files, maar voor mij zijn het dikwijls momenten van rust en bezinning. Ook al bezorgen deze files mij soms een schuldgevoel omdat ik ze mee heb gecreëerd."

Ring wordt gespeeld met Alexandre Tripodi (viool), Nathan Kerstens (piano) en Frank De Wolf (contrabas).

https://fdwat.com

Kris Ryckaert - Het Orkest van de Rode Muizen:

“Sinds maart zijn we bezig met het bedenken en uitwerken van alternatieven voor de geplande concerten. Want verbonden blijven met ons publiek en zeker ook met onze muzikanten is in coronatijd erg belangrijk."

Het Orkest van de Rode Muizen deed vorige zomer een mobiel wijkconcert voor de bewoners van WZC De Regenboog:

https://www.facebook.com/Rodemuizen/posts/10157514354272469

Joke Kempeneers - Muziek bij Jou

“Al een geluk hebben we nog muziek ! Ook ik mis mijn mede muzikanten enorm en kan niet wachten om weer op het podium te staan. Maar of je nu zelf speelt, zingt of geniet, muziek is er voor iedereen.” When words fail, music speaks - H.C. Andersen

Joke Kempeneers en Pascal Vandenbrande (zang), Wim De Bock (piano):

https://www.facebook.com/OCWaaigat/videos/131061312200762

Bart Vernimmen - A Point Of Protest 

"Wij brachten eind februari 2020 onze nieuwe plaat 'Thoughts Of A Dying Man' uit en speelden sindsdien 0,0 van onze geplande optredens. Maar het collectieve welzijn gaat nu uiteraard voort. Al kan ik niet wachten om terug op een podium, de bar of iets anders te kruipen en de longen uit mijn lijf te schreeuwen!"

Bandleden: Bart (zang), Joris (gitaar), Robbie (bass) en Niv (drums)

https://www.youtube.com/watch?v=bqL0Y3XgSGQ

De Scheldezonen

"Fanfare de Scheldezonen is een fijne groep van mensen. Naast muziek maken vinden we het belangrijk om samen plezier te hebben. En dat is ook elke repetitie of optreden.
We missen dit enorm en we missen ook elkaar."

In deze video zie je de Scheldezonen tijdens een concert met Gunther Neefs uit 2017 in OC 't Waaigat. 

Tino Moreno van The Exotics en Radio Exotica

"Ik, Albertino ROCHA SEMEDO, werd geboren in Mindelo op het eiland São-Vicente (Kaapverdische Eilanden). Als jonge zeevaarder kwam ik zowat overal ter wereld en kwam ik tot de vaststelling dat muziek een internationale taal is. Niets is meer verbindend dan zingen en samen muziek maken!"

Tino Moreno in de videoclip “Scravo d’Amor”: https://www.youtube.com/watch

Brassband Burgipja

"Geïnspireerd door een aantal succeservaringen van het verleden focussen we ons in de toekomst op een grotere projectorganisatie per jaar. Alleszins staat het eerste project voor eind 2021 al in de steigers. Om iedereen al een voorproefje te geven tot wat dergelijk initiatief kan leiden, illustreren we dit met een filmpje over onze samenwerking met Jelle Cleymans eind 2019." 

https://www.facebook.com/OCWaaigat/videos/713140072687607

Koen Maris

Koen Maris is leraar notenleer, samenzang en klavier aan de kunstacademie van Zwijndrecht. Daarnaast is hij ook organist. Hij speelt op het orgel van de Antwerpse kathedraal Interludio opus 81 nr. 2 van de Gentse componist Norbert Rosseau.
Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021 11.01 u.