Week van de duurzame gemeente van 18 tot 25 september

Op 25 september 2020 viert de wereld de vijfde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Deze agenda bestaat uit 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Ook onze gemeente viert mee.

17 doelstellingen voor een duurzame wereld

17 doelstellingen, ook wel gekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) moeten ons op weg zetten naar een meer duurzame wereld tegen 2030. Geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs en gendergelijkheid zijn er enkele van.

Lokale duurzame helden

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Zwijndrecht deze verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we dan ook de SDG-vlag uit. Tijdens deze campagneweek staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen centraal en zetten we ook onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden kunnen Zwijndrechtse burgers, scholen, organisaties, verenigingen, diensten, bedrijven of andere groepen zijn die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving.

Coronahelden

Dit jaar focussen we op coronahelden. De corona-epidemie wijst ons namelijk op het belang van duurzaamheid en globale verbondenheid. En ze legt de verbanden tussen de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid bloot. Met de Week van de Duurzame Gemeente willen we dan ook de duurzame inspanningen van lokale helden in tijden van corona in de bloemetjes zetten. Je vindt de Zwijndrechtse helden van 2020 hier.

Gepubliceerd op woensdag 16 september 2020 15.02 u.