Computerlessen in Zwijndrecht

Een groep enthousiaste vrijwilligers zet zich in om inwoners wegwijs te maken in de digitale wereld. Ze beschikken over laptops die worden gebruikt tijdens de computerlessen.

De lessen worden gegeven in groepjes van maximum 8 cursisten en vinden plaats in Zwijndrecht.

Eerste stappen op de computer

2 reeksen van telkens 7 lessen (halve dag).

In reeks 1 leer je de basisvaardigheden om met een computer te werken. Je oefent het gebruik van de muis en het klavier. Je leert programma’s openen en terug sluiten, bestanden opslaan en mappen (klassement) aanmaken, openen en gebruiken.

Na deze reeks kan je instappen in reeks 2 waar je leert werken met internet en e-mails.

Deelnemen aan deze cursus gaat vlotter en is leuker als je thuis kan oefenen. In de cursus werken we met besturingsprogramma Windows 10.

kostprijs: 20 euro (10 euro met Z-pas)

 

Foto’s op de computer

5 sessies van telkens een halve dag.

Het doel is kennismaken met de mogelijkheden van digitale foto’s.

Je leert hoe je digitale foto’s kan overbrengen van het fototoestel naar de computer zonder gebruik te maken van een fotobewerkingsprogramma. Je leert via een eenvoudig fotobewerkingsprogramma van Windows 10 aanpassingen op de foto’s uit te voeren. Je maakt kennis met het gratis programma FastStone Image Viewer, een gebruikersvriendelijk programma om foto's te bekijken, beheren en snel te bewerken

Om deel te nemen aan deze cursus moet je in het bezit zijn van een digitaal fototoestel en thuis een computer hebben met besturingsprogramma Windows 10.

Kostprijs: 15 euro (7,5 euro met Z-pas)

Facebook

2 sessies van een halve dag.

Je maakt kennis met Facebook en je leert een account aan te maken. Je krijgt uitleg over het beheer van je gegevens en over privacy en beveiliging.

kostprijs: 5 euro (2,5 euro met Z-pas)

 

Tablet en smartphone

2 sessies (halve dag) waarin je kennismaakt met de mogelijkheden van tablet en smartphone.

Je moet in het bezit zijn van een tablet of smartphone om deel te nemen (niet voor ipad of iphone-gebruikers).

kostprijs: 5 euro (2,5 euro met Z-pas).

Inschrijven

De cursusssen starten in het voorjaar van 2019. De lesdagen worden vastgelegd na de inschrijvingen. Je kunt je inschrijven op een wachtlijst via welzijn@zwijndrecht.be of via 03 250 49 32. Vermeld bij inschrijving over welke cursus het gaat.

Gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2019 9.40 u.