Werken Oude Gentweg moeten wateroverlast tegengaan

De gemeente start op maandag 28 januari met werken langs de Oude Gentweg. De aannemer maakt de afvoergracht langs het Neuzenbergbos breder en dieper. Hij past er ook de riolering aan, zodat die meer water kan slikken bij hevige en langdurige regen.

Dit moet wateroverlast tegengaan in de Antwerpsesteenweg. De werken duren zo’n 40 werkdagen. Onder gunstige weersomstandigheden moeten ze dus einde maart klaar zijn.

Parkeerverbod, wegversmalling en bomen rooien

Tijdens de werken geldt er op de Oude Gentweg een parkeerverbod langs het Neuzenbergbos, tussen de Antwerpsesteenweg en Borgerweert. Het verkeer kan er wel blijven passeren via een wegversmalling ter hoogte van de rioleringsput.

Om de gracht langs het bos groter en dieper te maken, zullen er eerst bomen gerooid moeten worden. Het gaat over de eerste bomenrij, die na de werken terug wordt aangeplant.

Studies tegen wateroverlast

Omdat de Antwerpsesteenweg al met wateroverlast te maken kreeg liet de gemeente enkele studies uitvoeren. Deze werken zijn daar een gevolg van.

Later komt er nog een bijkomende ingreep, namelijk een waterbekken van minimum 550 kubieke meter aan het Kaaiplein. Dit bekken krijgt een koppeling met de bestaande riolering van de Dorpstraat, Kaaiplein, Antwerpsesteenweg en K. Astridlaan.

Gepubliceerd op vrijdag 25 januari 2019 12.20 u.