Hinder aan de overweg en onderbreking van de Fortlaan tijdens de krokusvakantie

Infrabel plant werken aan het spoor en het station tijdens de krokusvakantie. Het treinverkeer is volledig onderbroken maar er rijden vervangbussen. De Zwijndrechtbus volgt een omleiding. Vermijd indien mogelijk de overweg aan de Statiestraat en de Fortlaan.

Verbreding overweg en nieuw perron in dienst

De verbreding van de overweg wordt verder afgewerkt. Zo komt er in de toekomst - op vraag en op kosten van de gemeente Zwijndrecht- meer veiligheid en ruimte voor de voetganger en de fietser. 

Het oude perron richting Antwerpen wordt afgebroken. Vanaf maandag 22 februari wordt het nieuwe perron aan de oostzijde geactiveerd. Hierdoor zullen we met zijn allen minder lang voor een gesloten overweg staan!

Vervangbus en omleiding Zwijndrechtbus

Het treinverkeer is onderbroken en vervangbussen worden ingezet. Meer info over de dienstregeling vind je hier en in bijlage onderaan. Het busverkeer verloopt normaal.

De Zwijndrechtbus zal plaatselijk worden omgeleid via de Lindenstraat en zal dus de halte Sporthal niet bedienen. De halte station zal verlegd worden naar de hoek met de Lindenstraat en de Alice Nahonlaan.

Fortlaan onderbroken van 15 tot 20 februari

Vanaf maandag 15 februari tot zaterdag 20 februari gaat de laatste fase van start voor de werken aan het station in Zwijndrecht. Voor de afbraak van het oude perron 1 wordt de Fortlaan afgesloten na de inrit van de parking van de sporthal.

De inrit van de sporthal kan voor auto’s enkel bereikt worden via de Statiestraat. Uitrijden kan via de Fortlaan richting Statiestraat. De Fortlaan krijgt in het eerste deel een parkeerverbod. Er is immers slechts één baanvak vrij. Dit zal geregeld worden met verkeerslichten. Wij raden aan om de overweg zo mogelijk te vermijden. In bijlage vind je een bewonersbrief met een plannetje.

Voetgangers en fietsers kunnen steeds door. Mogelijk dienen fietsers ter hoogt van de werf best af te stappen.

Verschillende werven op elkaar afgestemd

Infrabel voert talrijke infrastructuurwerken uit op verschillende plaatsen op het spoornet. Deze werken worden lang op voorhand en zorgvuldig gepland. Bij het onderbreken van een spoorlijn worden alle nodige werken en werven tijdens deze periode gepland. Zo wordt van 13 tot 22 februari ook de spoorweg in de Kennedytunnel gerenoveerd. En voor de Oosterweelverbinding worden in één week twee nieuwe bruggen over de spoorlijn gelegd.

Meer info

https://www.belgiantrain.be/nl/news/overview-works

https://infrabel.be/nl/article/infrabel-zet-zwijndrecht-opnieuw-op-de-spoorkaart

Gepubliceerd op vrijdag 12 februari 2021 12.30 u.