Wijkgezondheidscentrum De Link opent op maandag 3 oktober

Wijkgezondheidscentrum (WGC) De Link opent op maandag 3 oktober de deuren. Alle inwoners van Beveren en Zwijndrecht kunnen er met al hun gezondheidsvragen terecht. Het WGC is gevestigd op de Sociale Campus in Beveren met een eigen ingang langs het Pareinpark.

Wie kan hier terecht?

Alle inwoners van Beveren en Zwijndrecht kunnen er met al hun gezondheidsvragen terecht. De enige voorwaarde is een vaste woonplaats (al dan niet het domicilieadres). De zorgverstrekkers in De Link kunnen steun krijgen van een tolk en houden rekening met eventuele culturele gevoeligheden.

De arts in het WGC houdt vijf dagen per week consulatie maar gaat ook op huisbezoek als het nodig is. Ze worden ook ingeschakeld in de Huisartsenwachtpost Waasland.

Hoe schrijf je in?

Maak een afspraak vanaf maandag 19 september via:

Een afspraak gemaakt?

 • Breng je identiteitskaart met pincode (of medische kaart) mee en 6 klevertjes van de mutualiteit per gezinslid dat zich inschrijft. Voor kinderen jonger dan 12 jaar breng je de KIDS-ID of ISI+kaart mee.
 • Bij de inschrijving teken je een aansluitingsovereenkomst. Je laat hier onder andere je persoonsgegevens achter. Voor kinderen jonger dan 14 jaar tekent één van de ouders.
 • Kinderen van gescheiden ouders kunnen ingeschreven worden als ze op het ziekenfondsboekje staan van de ouder die het kind inschrijft. Beide ouders moeten wel hun akkoord geven.
 • Voor de inschrijving reken je best een half uur omdat we ook informatie geven over de werking van het wijkgezondheidscentrum.
 • De inschrijving is gratis net als alle andere raadplegingen en huisbezoeken door de huisarts en de verpleegkundige. Raadpleeg je toch een andere huisarts of verpleegkundige buiten het centrum zonder doorverwijzing van De Link, dan betaalt je mutualiteit of het WGC deze consultatie niet terug.

Hoe bereik je WGC De Link?

 • Te voet of met de fiets: aan Pareinlaan 1 volg je de pijlen naar De Link.
 • Met de wagen: Rij naar Pareinpark 79. Parkeer je wagen aan het eind van de straat en steek te voet het fietspad en bruggetje over.
 • Met het openbaar vervoer: Neem bus 81, 82, 83 of 85 tot aan:
  • halte Viergemeet op N70 en stap via Hoge Eiken, Vredestraat en Luitenant Van Eepoelstraat naar Pareinlaan 1 (9 min. stappen).
  • halte Parein op N70 en stap via Pareinpark naar Pareinlaan 1 (8 min. stappen).

Geraak je er niet op eigen kracht? Contacteer De Link. Ze zoeken met jou naar een oplossing.

Gepubliceerd op maandag 12 september 2022 11.08 u.