Zetel mee in de Jeugdraad van Zwijndrecht

Jeugdraad Zwijndrecht laat de stem van kinderen en jongeren horen aan politici. Wil je meedenken of je mening geven? Wil je steun voor je idee? De Jeugdraad ontvangt je met open armen.

Adviezen en activiteiten

Onze jeugdraad geeft adviezen aan het beleid met voorstellen die goed zijn voor kinderen en jongeren. Dit gaat over reglementen, fuifruimte, skate-infrastructuur, speelterreinen, jeugdhuizen, kind- en jeugdvriendelijke gemeente.

Daarnaast organiseert Jeugdraad Zwijndrecht ook verschillende activiteiten zoals een ontbijt op de Dag van de jeugdbeweging, de week van het jeugdwerk, de nacht van de jeugdbeweging, een quiz, een nieuwjaarsreceptie, vormingsavond, de BOB-tocht en een dorpsspel.

Jeugdraadcafé

We vergaderen elke eerste donderdag van de maand om 20 u. in jeugdhuis Den Trechter. Drie keer per jaar proberen we een Jeugdraadcafé te doen. Dit is een informelere vorm van de jeugdraad waarbij we enkele thema’s dieper bekijken. Dit werkjaar ben je welkom in het jeugdraadcafé op:

  • donderdag 3 november 2022
  • donderdag 2 maart 2023
  • donderdag 4 mei 2023

Word lid

Op dit moment bestaat de jeugdraad vooral uit leden van het lokale jeugdwerk (jeugdhuis, speelplein en jeugdverenigingen).

Maar iedereen kan gemakkelijk lid worden van de jeugdraad. Vorig jaar sloten onze skaters aan omdat de gemeente bezig is met de aanleg van een nieuw skatepark.

Wil je lid worden?

Stuur ons een bericht op Instagram

Stuur ons een bericht op Facebook

Stuur ons een mail

Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2022 18.02 u.