Zwanger en op zoek naar kinderopvang

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een opvanglocatie die aansluit bij jouw manier van opvoeden, in jouw wijk of onderweg naar je werk. Om de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, koos het gemeentebestuur ervoor om alle Zwijndrechtse kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform

https://opvang.vlaanderen/#/Zwijndrecht

Eén aanvraag is voldoende

Via deze website kun je een overzicht zien van alle kinderopvang in Zwijndrecht en vlot een aanvraag starten en opvolgen. De aanvraag kan ook meteen naar meerdere initiatieven tegelijk gestuurd worden. Omdat het platform niet alleen gebruiksvriendelijk is voor ouders maar ook voor de opvanginitiatieven zal je sneller een reactie ontvangen op je opvangvraag.

  1. Maak een profiel aan
  2. Zoek naar kinderopvang in je buurt met de zoekbalk bovenaan
  3. Klik op ‘plaats aanvragen’

Een ABC over kinderopvang

Ben je nog onbekend met kinderopvang? Geen probleem, via de Wegwijzer op deze website kun je alvast het opvanglandschap verkennen: het verschil tussen een onthaalouder en een kinderdagverblijf? Hoe wordt het inkomenstarief berekend? Het zijn vragen waarop je een antwoord krijgt.

Het ‘Huis van het Kind’, het OCMW en Kind en Gezin helpen je

Heb je moeilijkheden om de aanvraag online in te vullen? Dan kan je steeds terecht bij het Huis van het Kind. Maak een afspraak met een medewerker om de aanvraag samen in te vullen, via kinderopvang@zwijndrecht.be.

Ben je cliënt bij het OCMW, dan kan je ook bij hen terecht voor hulp in je zoektocht naar kinderopvang. Ook de verpleegkundigen van Kind en Gezin kunnen je ondersteunen.

Een helder zicht op opvang

Is er meer kinderopvangaanbod nodig in een bepaalde wijk? Is er meer vraag naar opvang via inkomenstarief? De pijnpunten worden via deze website blootgelegd, zo kan het gemeentebestuur op beleidsniveau verbeteringen waarmaken.

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).