Solidariteitsactie in coronatijd: Zwijndrecht Solidair!

De gemeente wil kwetsbare mensen en enthousiaste vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Wie nood heeft aan iemand om boodschappen te doen, naar de apotheek te gaan of gewoon contact wil, belt naar een speciaal telefoonnummer. Ook hulpvaardige vrijwilligers contacteren de gemeente.

Kwetsbare mensen en ouderen kunnen geïsoleerd geraken door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Of ze voelen tegen alle aanbevelingen in de noodzaak om toch buiten te komen om boodschappen te doen. Daarom doen we in onze gemeente een oproep voor solidariteit.

Wil je graag vrijwillig mensen uit de risicogroep helpen?

Dan zoeken wij een zorgbehoevende die je hulp goed kan gebruiken. Je kunt mensen helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, maaltijden brengen of gewoon een babbel. Hou contact met hen zodat ze niet vereenzamen.

Behoor je tot de risicogroep en heb je zelf hulp nodig?

Dan zoeken wij voor jou de dichtstbijzijnde vrijwilliger die je hulp wil verlenen. Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd plaatsen zoals grootwarenhuizen of openbaar vervoer.

Je kunt ook hulp vragen door via deze link je gegevens in te vullen.

In beide gevallen kun je terecht op:

Wij brengen je in contact met de dichtstbijzijnde vrijwilliger of hulpbehoevende.

Hang een affiche voor je raam

  • Om deze actie kracht bij te zetten: druk de affiche af, hang ze voor je raam en toon dat Zwijndrecht solidair is! http://bit.ly/zwijndrechtsolidair
  • Zoek je iemand om boodschappen te doen? Laat je gezond verstand zegevieren en maak een boodschappenlijstje met enkel noodzakelijke producten voor een paar dagen.
  • Het nummer 03 250 18 00 is uitsluitend geactiveerd voor deze solidariteitsactie tijdens de coronacrisis.
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 11.51 u.