Zwijndrecht Solidair zoekt helpende handen voor onze woonzorgcentra

Na de welkome hulp van vrijwilligers bij de actie Zwijndrecht Solidair! doen we een nieuwe oproep. We zoeken mensen die indien nodig kunnen bijspringen in onze woonzorgcentra, zowel zorg- en verpleegkundigen als ondersteunende helpers. Iets voor jou? Neem dan zeker contact op!

Vrijwilligers voor zorgbehoevenden

Zwijndrecht Solidair! heeft tijdens de eerste coronagolf voor 44 zorgbehoevende Zwijndrechtenaars het verschil gemaakt door vrijwilligers te zoeken die voor hen boodschappen deden, met de hond gingen wandelen en sociaal contacten legden.

Helaas zijn we nog niet verlost van het coronavirus. Het advies van Sciensano en het Agentschap Zorg en Gezondheid is om medewerkers die symptomen vertonen of in nauw contact geweest zijn met een besmet persoon, zo snel mogelijk van de werkvloer te verwijderen voor tien dagen of in afwachting van een testresultaat. Vandaag betekent dit dat de woonzorgcentra hierdoor een tekort hebben aan medewerkers.

Helpende handen gezocht voor onze woonzorgcentra

Zwijndrecht Solidair! neemt de vlucht vooruit en zoekt nu mensen met:

  • een zorgkundig of verpleegkundig profiel om tijdelijk in te springen in onze Woonzorgcentrum het Craeyenhof in Burcht of De Regenboog in Zwijndrecht,
  • een sociaal hart die tijdelijk ondersteuning kunnen bieden in de keuken, interieurzorg of logistieke dienst.

Voel je je aangesproken en kun je je enkele dagen in een week of een aantal weken vrij maken, geef dan een seintje aan welzijn@zwijndrecht.be. Onze woonzorgcentra kunnen je hulp goed gebruiken!

Deze zoektocht is vooral proactief. We willen een databank aanleggen van mensen die gemotiveerd zijn om te helpen. Mogelijk is je hulp vandaag nog niet nodig, maar spreken we je later aan als de continuïteit in de woonzorgcentra in het gedrang komt.

Gepubliceerd op maandag 26 oktober 2020 16 u.