Zwijndrechtbus

Vanaf woensdag 1 februari rijdt de Zwijndrechtbus volgens een nieuw uurrooster. De route blijft dezelfde, maar de Zwijndrechtbus rijdt in 3 tijdsblokken met telkens 5 ritten per tijdsblok. De bus rijdt enkel op weekdagen, van maandag tot en met vrijdag. Ook op feestdagen. Vanaf 1 februari hangt de nieuwe uurregeling ook aan alle haltes van de Zwijndrechtbus

De Zwijndrechtbus die de gemeente inlegt, is een gratis pendelbus die tweemaal per uur een vast parcours aflegt. Het parcours wordt slechts in één richting gereden, maar omdat de route zich beperkt tot het grondgebied van Zwijndrecht, zijn de rittijden steeds comfortabel kort.

Op die delen van het parcours waar ook bus 87 van De Lijn rijdt, gebruikt de Zwijndrechtbus dezelfde haltes. Die haltes zijn veilig en volgens de voorschriften ingericht. De haltes van de Zwijndrechtbus zijn aangeduid met het logo. Als je twijfelt of de Zwijndrechtbus aan een halte zal stoppen, check dan de aanwezigheid van dit logo. Ook de bus kun je aan dit logo herkennen.

Maak duidelijk aan de buschauffeur als je aan de bushalte wacht dat je op de bus wil stappen door je hand op te steken.

Er is geen belletje in de bus, vraag tijdig aan de buschauffeur om te stoppen aan je halte.

De Zwijndrechtbus biedt plaats aan maximaal 18 passagiers. De bergruimte in de bus is beperkt, bijvoorbeeld: een opvouwbare kinderbuggy kan zonder probleem mee maar een grote kinderwagen kan niet.

Vanaf woensdag 1 februari nieuwe uurregeling

Vanaf woensdag 1 februari rijdt de Zwijndrechtbus volgens een nieuw uurrooster. De route blijft dezelfde, maar de Zwijndrechtbus rijdt in 3 tijdsblokken met telkens 5 ritten per tijdsblok. De bus rijdt enkel op weekdagen, van maandag tot en met vrijdag. Ook op feestdagen. Bekijk de nieuwe regeling.

De Park & Ride in Melsele blijft de startplaats.

  • Blok 1: eerste vertrek 06.45 u. - laatste vertrek 08.45 u. In totaal 5 ritten.
  • Blok 2: eerste vertrek 11.45 u. - laatste vertrek 13.45 u. In totaal 5 ritten.
  • Blok 3: eerste vertrek 15.15 u. - laatste vertrek 17.15 u. In totaal 5 ritten.

De bus rijdt 2 keer per uur de vastgelegde route. Dit wil zeggen dat de bus telkens aan het rondpunt van Melsele vertrekt om bv. 6.45 u., 7.15 u., 7.45 u., 8.15 u. en 8.45 u. (voor het eerste blok).

De route en de halteplaatsen blijven hetzelfde. Vanaf februari hangt de nieuwe uurregeling ook aan elke halte.

Waarom een nieuwe dienstregeling?

Het bestuur heeft het gebruik van de Zwijndrechtbus nagekeken en geëvalueerd omdat het vorige contract met de Zwijndrechtbus afliep.

De Zwijndrechtbus wordt regelmatig gebruikt door onze inwoners, maar er waren veel momenten waarop de bus leeg was. Met een lege bus rijden is onnodig en is niet goed voor het milieu. Daarom heeft het bestuur besloten de dagen en uren van de bus aan te passen aan de tijdstippen waarop de Zwijndrechtbus het meest gebruikt wordt.

Dit compenseert de hoge kosten die de gemeente moet betalen bij het nieuwe contract met de Zwijndrechtbus. Op die manier blijft het betaalbaar en kan de gemeente haar bewoners die de Zwijndrechtbus gebruiken toch optimaal blijven bedienen.

Route Zwijndrechtbus

 1. halte P&R Melsele
 2. halte Nieuwlandstraat
 3. halte Schaarbeekstraat
 4. halte Zwaluwbeek
 5. halte Halfweg
 6. halte Terlochtlaan
 7. halte Veldstraat
 8. halte Kampstraat
 9. halte Burcht Kerkplein
10. halte Kaaiplein
11. halte Burcht kerkhof
12. halte Antwerpsesteenweg
13. halte Tuinwijk
14. halte Kazernestraat
15. halte Craeyenhof
16. halte Kloosterstraat
17. halte Boomgaardstraat
18. halte Zwijndrechtsestraat
19. halte Elsschotsstraat
20. halte Zwijndrecht station
21. halte Sporthal
22. halte Heilig Geesthoek
23 halte Gemeentehuis
24. halte Adhemar Borinstraat
25. halte Zwijndrecht Dorp
26. halte Hof Ter Rijen