Zwijndrechtse politie kijkt streng toe op sociale contactregels

In het nieuws hoor je regelmatig dat de politie zogenaamde lockdownfeestjes moet stilleggen in ons land. Ook in onze gemeente treedt de politie streng op.

Afgelopen weekend nog heeft de politie een bijeenkomst moeten stilleggen na een melding van geluidsoverlast. Daarom herhalen we hier nog eens de regels die gelden rond samenkomsten.

  • Elk gezinslid heeft recht op 1 knuffelcontact. Gezinnen mogen maaréén knuffelcontact tegelijkthuis uitnodigen. Men kan geen ander bezoek thuis ontvangen. Er is een uitzondering voor mensen die alleen wonen: zij mogen naast hun knuffelcontact nog 1 persoon uitnodigen, maar niet tegelijkertijd.
  • Samenkomsten buiten: maximum 4 personen, op veilige afstand

Kerstperiode

 
Ook tijdens de kerstperiode blijven deze sociale contactregels gelden.
  • Er geldt op Kerstavond of Kerstdag een uitzondering voor alleenstaanden. Die kunnen dan hun beide contacten tegelijkertijd ontvangen om tegemoet te komen aan hun psychosociaal welzijn. Dit geldt voor alle duidelijkheid niet op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag.
  • De avondklok tussen middernacht en 5.00 u. blijft van kracht, net als het geldende samenscholingsverbod. Er komt ook een algemeen verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk.
Meer info: https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-27-11/
Gepubliceerd op vrijdag 4 december 2020 12.29 u.